• DOLAR 32.343
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2238.205
  • ...
Taziye yemekleri kaldırılsın çağrıları karşılık bulmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'e bağlı Nofeli Kırsal Mahallesi'nde cami cemaati ile ortaklaşa alınan kararla, taziye sahiplerinin maddi ve manevi zorluk çektiği gerekçesiyle, "taziye yemeği" geleneğinin kaldırılması kararlaştırıldı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da son dönemlerde bir sektör haline gelen taziye yemekleri konusunda vatandaşlar mağdur ediliyor. Cenaze sahipleri için eziyete dönüşen taziye yemekleri konusunda harekete kimi STK ve mahalle sakinleri aldıkları kararla, gelenek haline dönüşen taziye yemeklerini yapmama kararı alıyor.

İslam'da da yeri olmayan taziye yemeklerinin giderek taziye sahiplerini mağdur eden bir hal alması duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Topluma karşı mahcup olmak istemeyen bazı taziye sahiplerinin güçleri yetmediği halde kredi çekerek taziye yemeği verdiği biliniyor.

Bu kapsamda Nofeli Kırsal Mahallesi sakinleri, taziye sahiplerinin acısını yaşayamadığını ve taziyeye gelen misafirlerle yeterince ilgilenemedikleri gerekçesiyle "taziye yemeğini kaldırma" kararını aldıklarını söylediler.

Adet haline gelen taziye yemeğinin vefat eden kişinin ailesine maddi olarak da ciddi bir yük haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, cami cemaatiyle ortak bir karar alarak taziye yemeklerini yapmama kararı aldıklarını söylediler.  (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir