• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden TÜBİTAK fuarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis merkez Muştakbaba Ortaokulu öğrencileri tarafından, "4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu" (TÜBİTAK)  bilim fuarı düzenledi. Muştakbaba Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen fuarın açılışına Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 21 Eserin sergilendiği fuar, 2 gün boyunca açık kalacak. Kurdele kesilmesinin ardından fuarı gezen davetlilere, öğrenciler yaptıkları projeler hakkında bilgi verdiler.

Fuar hakkında konuşan Okul Müdürü Sertip Aydın, burada öğrencilerin yetenekleriyle bu yarışmaya katılmasını sağladıklarını belirtti.

Aydın, "Muştababa  Ortaokulu olarak düzenlemiş olduğumuz 4006 TUBİTAK Bilim Fuarında 21 proje sergilenmektedir. Projelerin bir kısmı araştırma, bir kısmı ise matematik projelerinden oluşmaktadır. Burada öğrencilerimizin yetenekleriyle bu yarışmaya katılmasını sağladık. Araştırma projelerimiz Bitlis'in suyunun ve havasının bitkilere etkisi gibi projelerimiz bulunuyor. Matematik dalında ise öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmak amacıyla oyunlarla matematik üzerine kurgulanmış projelerimiz var. Bu projelerle amacımız öğrencilerimizin matematik alanındaki başarısını arttırmak, çevreyi ve doğayı temiz tutmayı sağlamaktır." dedi.

Aynı zamanda öğrencilerin ulusal projelerde yer almasını sağlamayı hedeflediklerini, projelerin 2 gün boyunca halka açık olacağını belirten Aydın, hazırlanan 21 projede yaklaşık 70 öğrenci ve 14 öğretmenin katkı sunduğunu ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir