• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HAMAS’tan Filistin İçin Birlik ve Bütünlük Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkını tehdit eden her türlü tehlikeye karşı başlıca garantinin halkın kendisi olduğuna işaret eden Nasif, hiçbir gücün Filistin halkına komplo kuramayacağını söyledi.

Hamas ve işgal rejimi arasında dolaylı olarak yürütülen ateşkes görüşmelerine de değinen Nasif, Gazze’de yapılanın müzakere olmadığını, Hamas’ın müzakereleri üzerinde uzlaşı sağlanan kurumlara bıraktığını ifade etti.

Nasif, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün uzlaşıyla yeniden yapılandırıldıktan sonra müzakereler konusunu ele alabileceğini belirtti.

Filistinlilerin birlikte hareket etmelerinin Amerika ve İsrail’in planlarını boşa çıkaracağını kaydeden Nasif, sadece Batı Yaka’da veya sadece Gazze Şeridi’nde Filistin devleti kurulamayacağını vurguladı.

Nasif, bağımsız Filistin devletinin tüm Filistin toprakları üzerinde kurulacağını ve tek bir yönetiminin olacağını bildirdi.

Batı Yaka üniversitelerindeki öğrenci konseyi seçimleri deneyiminin olumlu bir şekilde güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Nasif, özgürlüklerin yok olduğunu söyledi.

İslami Kitle Öğrenci Grubu’nun oldukça zor şartlarda faaliyet gösterdiğine işaret eden Nasif, gerçek demokrasilerde kaybeden ve kazanan olmadığını, herkesin kazandığını ifade etti.

Kaynak: FHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir