• DOLAR 32.335
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2241.275
  • ...
Tiyatroyla uyuşturucunun zararları ve gençlik anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ'da toplumun geleceğine sahip çıkması adına sokaklarda unutulan gençlere ve onların uyuşturucu tacirlerince kandırılıp, hayattan koparılmalarına ve unutulmalarına seyirci kalınmaması adına hazırlanan tiyatro oynandı.

Oğuzhan Çakmak'ın yazıp yönettiği tiyatro, toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin dağılmasına sebebiyet verecek olan kötü alışkanlıkların ortadan kaldırılması ve farkındalık oluşturulması için sahnelendi.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen tiyatroda geleceğimizi oluşturan gençlerin uyuşturucu bataklığına saplanması ve her geçen günün gençlerimize zarar vermesi işlendi.

Küresel baronların yönettiği süreçte gençliğin kurban olmaması, yaşanan kaosa dikkat çekmek, bireyin, anne ve babaların, ailenin, kapsamlı bir şekilde toplumun aydınlanması için mücadele etmek, toplumda herkesin mesuliyetini dikkat çekerek, neslin kurtulması/kurtarılması yönünde "Kandırılmış Hayaller" isimli tiyatro sahnelendi.

Zaman zaman seyircilere duygusal anlar yaşatan tiyatroda, ailelerin yıkılmasına ve gençlerin ölmesine neden olan bu illetin önüne geçilmesi için sadece kurumların değil aynı zamanda her ferdin bu duyarlılığa sahip olması ve toplumun tamamının bu mücadeleyi vermesi gerektiği anlatıldı ve toplumsal bir çalışma başlatılması mesajı verildi.

Toplumun geleceğini oluşturan gençlerin hayatını karartan uyuşturucunun aileleri ve toplumu yok etmesine seyirci kalınmaması gerektiğini ve bu tür durumlar karşısında topyekûn mücadele verilmesi vurgulandı.

Karanlığın ortasına atılan/sürülen gençlerin yalnız bırakılmaması, ellerinden tutulması ve topluma kazandırılması gerektiğini anlatan tiyatroda, dışarıdan bakıldığı gibi olmadıklarını ve kendilerine uzatılacak bir el bekledikleri anlatıldı.

Sokağa terkedilen gençlerin uyuşturucu tacirleri tarafından kandırılıp tüm hayatları ellerinden alındığı vurgulanan tiyatroda, yaşama dair ne varsa yok edildiği, bu olumsuzlukların yaşanmaması adına atılan tüm adımların kararan hayatlara umut olabileceği kaydedildi. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir