• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hayvanat Bahçesi’ni bir günde 93 bin kişi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, ziyaretçi akınına uğradı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesinde kurulan ve Filipinler'den getirilen 50 türden bin 500'e yakın kelebeğin yer aldığı "Tropik Kelebek Bahçesi”nin açılışı nedeniyle girişlerin ücretsiz olmasından dolayı hayvanat bahçesini 93 bin kişi ziyaret etti.

Hayvanat Bahçesi’ne girişlerin ücretsiz olmasıyla birlikte Tropik Kelebek Bahçesi’nin de açılışı ziyaretçi yoğunluğuna neden oldu. Gaziantepliler, sabahın erken saatlerinde Burç yolunda uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Özellikle çocukların unutamayacağı bir gün geçirdiği Hayvanat Bahçesi’nde, doğal ortamda yaşayan hayvanları yakından görme fırsatı bulan minikler, rengârenk kelebekleri görünce de mutluluklarını gizleyemedi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, girişlerin ücretsiz oluşu ve Tropik Kelebek Bahçesi’nin açılışından dolayı ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığını söyledi.

Özsöyler, “Bünyemize yeni bir birim daha kazandırmış bulunmaktayız ve Tropik Kelebek Bahçesi bize çok şey katacak. 1,5 dönüm arazi üstüne kurulan bu bahçemizde 50 türden bin 500'e yakın kelebeğin uçacağı bir ortam hazırladık. Burada kelebekler kendilerine uygun bir ortamda uçuyor ve gelecek ziyaretçiler doğal ortamda bahçenin güzellikleriyle karşılaşıyor.” dedi.

Filipinler'den getirilen kelebeklerin Tropik Kelebek Bahçesi’nde üretimin devam etmesi için bir sistem kurduklarını belirten Özsöyler, “Filipinlerden getirmiş olduğumuz pupaları özel kuluçka makinemize koymuş bulunmaktayız. Pupalardan larvalar, larvalardan kelebek olacak ve kendileri için oluşturulmuş bu özel ortamda uçacaklar. İnsanlar burayı görünce çok farklı bir ortamda olduklarını hissedecekler.” diye konuştu.

Hayvanat Bahçesi'ni her geçen gün daha da büyüttüklerini ifade eden Özsöyler, Safari Park, Zooloji ve Doğa Müzesi, Tropik Kelebek Bahçesi, fok gösterileri, akvaryumlar, kuş cennetleri, şempanze adaları ile hayvanat bahçesinin dünyada görülmesi gereken sayılı yerlerden birisi haline geldiğini belirtti.

Hayvanat Bahçesi’nin sürekli gelişim kaydettiğini belirten Özsöyler, Tropik Kelebek Bahçesi’nin ziyaretçi sayısını daha da artıracağını sözlerine ekledi.

Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret eden Sıdıka Genç de Tropik Kelebek Bahçesi’ni çok beğendiğini belirterek, “Çok güzel bir mekân ve çok şahane olmuş. Kelebekler bir harika, bahçe içerisinde hoş bir ortam var. Sakin ve insanı rahatlatıyor.” dedi.

Funda Doğan ise, “Tropik Kelebek Bahçesi, çok güzel olmuş ve kentimize çok yakıştı. Kelebekler çok güzeldi. Çocuklarımız kelebekleri gördü ve eğlendiler. Harikaydı herkese tavsiye ediyorum, gelsinler görsünler.” diye konuştu.

 

İstanbul’dan gelen Reşit Günay da 4 günlük Güneydoğu Anadolu turu kapsamında Gaziantep’e geldiklerini aktararak, “Hayvanat Bahçesi, gayet güzel. İstanbul ve Ankara’da olmayan burada var. Kelebek bahçesinin açılışı buraya ayrı bir hava katacaktır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir