• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
​"Karanlıktan kurtulmanın tek yolu Peygamber'in sünnetine sarılmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü tarafından "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla Yenikapı miting alanında düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, insanlığın içerisinde bulunduğu karanlıktan kurtulabilmesinin peygamberin sünnetine ve mesajına sahip çıkmakla mümkün olabileceğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen etkinliğe katılan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu ve Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, etkinlik ile ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundular.

"İnsanlık O'nun sünnetine yaklaşırsa karanlıktan kurtulabilir"

Zulümlerin arttığı bu dönemde insanlığın Peygamber ahlakına ve adaletine muhtaç olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, ümmetin yeniden ümmet olabilmesi için Peygamber sünnetine sarılması gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu "Bu seneki tema 'Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed' olarak belirlenip, onun hayatı ve sünnetinin anlaşılması kitlelere ulaştırılması hedeflenmiştir. Öncelikle bu etkinliği tertip edenlere teşekkür ediyorum. Özellikle son birkaç yıldır zulümlerin bu kadar arttığı bir dönemde onun ahlak ve adaletine insanlık çok daha muhtaçtır. Bütün âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamber aleyhisselatu vesselamın ahlakından ve sünnetinden uzaklaştıkça insanlık kaybetmiştir.  Onun sünnetine, onun mesajına insanlık yaklaşırsa, sahip çıkarsa ancak bu karanlıktan kurtulabilir. Eğer onun ümmeti, ümmet olma şuuruyla yeniden kardeş olabilirse, yeniden bir araya gelebilirlerse, onun aramızdan ayrılmadan önce 'size iki şey bırakıyorum; eğer bunlara sımsıkı sarılırsanız yolunuzu şaşırmazsınız' dediği Kur'an ve sünnete sarılırsa o zaman bugün içerisinde bulunduğu bu zilletten, bu aşağılanmışlıktan, bu zulmetten kurtulabilirler. Öyle inanıyorum ki, ümmet kurtulup kendisi olduktan sonra, Muhammed (sallalahu aleyhi vesellem) ümmeti olduktan sonra insanlığın geri kalanı için de bir kurtuluş ümidi olacaktır. Bunu sürekli hafızalarda canlı tutmak ve Müslümanlara bu ümidi aşılamak anlamında bu etkinliklerin önemli bir görev ifa ettiği kanaatindeyim."

"Peygamberimizi anmak küresel güçlere verilecek en güzel cevaptır"

Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, böyle bir zamanda Hazreti Peygamber'i anmanın küresel güçlere verilecek en güzel cevap olduğunu söyledi.

 Şirin, "Dünyadaki gelişmelere, ülkemizdeki bazı gelişmelere baktığımız zaman istikbarın, küfrün, azgınlığın, fesadın, arsızlığın, ahlaksızlığın alabildiğince yaygınlaştığı, yaygınlaştırıldığını, sistemli bir şekilde teşvik edildiği bir zamanda âlemlere rahmet olan yüce Peygamber'i anmak, anlatmak, insanların zihnine vicdanlarına, yüreklerine sunmak ve kazandırmak, karanlığa karşı bir mum yakmak bir ışık yakmak gibidir. Çünkü dünya modern bir cahiliye dönemini yaşıyor.  Dünya modern bir putperestliği yaşıyor. Başta büyük şeytan Amerika ve siyonist rejimi, onların yandaşları ve işbirlikçileri yeryüzünde azgınlıkta, tuğyanda, arsızlıkta, fesatta sınır tanımıyor. Bunun karşısında insanlığın yegâne kurtuluş kapısı, sığınacağı, tutunacağı yegâne dal İslam'dır, Kur'an'dır, Hazreti Resulullah'tır. Böyle bir zamanda Hazreti Resulullah'ı anıyor olmak, onu konuşuyor olmak, küresel cahiliyeye, küresel azgınlığa karşı verilmiş en güzel cevaptır." şeklinde konuştu.

"İslam ve Resulullah üzerinde yanlış imajlar ve intibalar uyandırılmak isteniyor"

Batı emperyalizminin "İslam düşmanlığı" adı altında Müslümanların mukaddesatına karşı şüpheler oluşturmak istediğini belirten Şirin, şunları söyledi: "İslam'ın yüzü kirletilmek isteniyor. İslam'ın yüzü yıpratılmak isteniliyor. Bir takım ifrat ve tefritler üzerinden taassup ve cehalet üzerinden İslam ve Resulullah üzerinde yanlış imajlar ve intibalar uyandırılmak isteniyor. Özellikle Batı emperyalizmi ve siyonizmi 'İslamofobi' üzerinden Müslümanların mukaddesatına karşı âlemlerin efendisi Hazreti Resul-i Ekrem'in yüce şahsiyetine karşı şüpheler ve gölgeler düşürmeye çalışıyorlar. İşte böyle bir dönemde Hazreti Resulullah'ı anmak, İslam'ın hakikatlerini hazreti Resulullah'ın nurunu ve ışıklarını dünyaya ve insanlara ulaştırmak ve yeni bir insanlık üzerinden, yeni bir medeniyet üzerinden, yeni bir rahmet üzerinden, yeni bir nizamı ve dünyayı inşa etme yolunda önemli adımları ifade ediyor. Allah-u Teâla ülkemizde birçok şehirde ve şu an İstanbul'da bu programları organize eden bütün kardeşlerimizden, emeği geçen bütün bacılarımızdan Allah razı olsun. Bizi Resul-i Ekrem'in sancağı altında onun yolunda ve izinde onun davasında sabitkadem eylesin inşallah." (Nizamettin Aşkın, Mehmet Fatih Akgül, Zeyd Varol- İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir