• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Heyeti bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Irak'da Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya karışıklı ticari ilişkileri güçlendirmeye yönelik bir önceki ziyarette imzalanan protokol kapsamında somut adımlar atılması gerektiğini dikkat çekerek, Erbil, Diyarbakır ve Süleymaniye Odaları öncülüğünde kurulacak Ticaret Merkezleri ile yatırıma elverişli alanlar oluşturulacağını söyledi.

Kaya, "Turizm sektöründe de karşılıklı geliş ve gidişlerin artması için ortak çalışmaları daha da hızlandırarak tur operatörlerimizin karşılıklı turlar düzenlemesinin faydalı olacak." dedi.

Yenilenebilir enerji kapsamında Diyarbakırlı firmalardan yararlanılabileceğini belirten Kaya, bu kapsamda her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Süleymaniye TSO Başkanı Seerwan Mohammed Mahmood ise, "Diyarbakır ile tarihi ve kültürel bağlarımızın yanında ticari ilişkilerimizde var, ancak bunları daha güçlü hale getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Mahmood, "Şu an çok büyük bir Ticaret Merkezi projesinin hazırlıkları içindeyiz bizler elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız." şeklinde konuştu. (Ramazan Zeren – İLKHA)