• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Türkiye'nin ikinci Tropik Kelebek Bahçesi ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesinde kurulan "Tropik Kelebek Bahçesi" düzenlenen törenle açıldı. Çocukların da ilgisiyle karşılaşan Bahçe, ilk günden binlerce kişinin ziyaretine uğradı.

Açılış olduğu için bahçe ziyareti ücretsiz yapıldı. Konya'dan sonra ikincisi açılan "Kelebek Bahçesine" Filipinler'den renkli kelebekler getirildi.         

Tropik Kelebek Bahçesi önünde düzenlenen açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin ikinci büyük Tropik Kelebek Bahçesi'ni Gaziantep'e açtıklarını söyledi.

Şahin, "Dünya'nın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeyiz. Burada önce Safari Parkı'nı açtık ve hayvanlarımız doğal ortamda birlikte yaşamaya başladı. Ardından Zooloji Müzemizi hayata geçirdik, soyu tükenen hayvanların bulunduğu bir müzeyi açtık. Şimdi de Tropik Kelebek Bahçesi'ni açıyoruz. Türkiye'nin, Konya'dan sonra ikinci kelebek bahçesini Gaziantep'e açıyoruz. İçinde kelebeklerin sevdiği bitki çeşitliliği var. Dünyadaki bütün kelebek çeşitleriyle birlikte gerçekten de çok güzel bir bahçeyi açıyoruz. Çocuklarımıza ve şehrimize hayırlı olsun." dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de şehirde çok güzel hizmetlerin yapıldığını belirterek, hizmete açılan bu kelebek bahçesiyle şehre önemli bir mekân kazandırıldığını, kentte çocukların, gençlerin ve kadınların vakit geçirecekleri çok güzel mekânlar olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraberindekiler Tropik Kelebek Bahçesi'nin açılışını yapıp, bahçeyi dolaştı.

Tropik Kelebek Bahçesi hakkında

Filipinler'den özel getirilen kelebeklerin sergileneceği kelebek bahçesi, 1.5 dönüm üzerine kuruldu. Bahçede 50 türden bin 500'e yakın kelebeğin uçacağı bir ortam hazırlandı. Özel oluşturulan alanda, kelebekler yapay tropik iklimlendirmeyle kolaylıkla yaşamlarını sürdürecek. Öte yandan Filipinler’den getirilen pupaları, özel kuluçka makineleri yerleştirilerek kelebek döngüsü sağlanacak. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir