• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
​Sri Lanka'daki saldırıda ölen mühendisler Adıyaman'da defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sri Lanka'da geçtiğimiz gün kilise ve otellere yönelik bombalı saldırılar düzenlenmiş ve 310 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında Türkiye vatandaşı Yiğit Ali Çavuş ile Serhan Nariçi de bulunuyordu.

Çavuş ve Nariçi'nin cenazeleri hava yoluyla önce İstanbul'a oradan da memleketleri Adıyaman'a getirildi. Çavuş ve Nariçi için cenaze töreni düzenlendi.

Yiğit Ali Çavuş ikindi namazına müteakip Yeni Belediye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Adıyaman Belediye Mezarlığı Şehitlik bölümüne defnedildi. Cenaze namazına Çavuş'un ailesi ve sevenlerinin yanı sıra kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mehmet Taşçı, cenaze namazına katılanlardan Çavuş için helallik diledi.

Törende konuşan Taşçı, "Yeryüzünde bir tek cana kıymanın bütün insanlığı öldürmeye ve bir canı yaşatmanın bütün insanlığı yaşatmış gibi gören bir inancın mensupları olarak terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Savaşmanın ahlakını yazmış bir ümmet olarak bizler savaşta dahi insanların mabetlerini, masumlarını, yaşlılarını, kadınları ve çocukların dokunulmaz olduğunun dersini veren bir ümmet olarak bu menfur saldırıyı şiddet ve lanetle kınıyoruz. Bizler nerden ve kimden gelirse gelsin masumları ve savunmasız insanları hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bundan önce Yeni Zelanda'da meydana gelen cami saldırısında kaybettiğimiz 52 kardeşimiz bizlere gösteriyor ki zaman kaybetmeden birlik ve beraberliğimizi, sevgimizi ve kardeşliğimizi tesis etmemiz gerektiğini ve biran evvel bir vücudun azaları gibi bir binanın tuğlaları gibi ayakta durmamız gerektiğini bize hatırlatan olaylar." dedi.

Saldırının diğer kurbanı Serhan Selçuk Nariçi içinse Gölbaşında cenaze merasimi düzenlendi.

İkindi vakti Ulu Cami'de düzenlenen merasime Adıyaman Vali Yardımcıları Adem Kaya, Bedir Deveci, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, ilçe protokolü ile vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Nariçi'nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yarbaşı Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir