• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
Erdoğan HDP'li Buldan'ın konuşması esnasında Meclis'ten ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nun "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" özel gündemli toplantısını izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’e gelişinde TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmî törenle karşılandı.

Tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Şeref Kapısı önünde TBMM Başkanı Mustafa Şentop karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, Genel Kurul’da kendisi için ayrılan locada özel oturumu izledi.

TBMM Genel Kurulu’ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşması öncesinde TBMM Genel Kurulundan ayrılmasına ilişkin soruya, "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşı’nı şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi? Benim ne vicdanım ne karakterim ne şu topraklar altında yatan şehitlerimin ruhunu ben muazzep edemem." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin kapatılmasına ilişkin girişim olup olmayacağı sorusu üzerine de, "Parti kapatmak ayrı bir şey, suç irtikap edenler ayrı bir şey. Parti kapatma konusu farklı. Ama suçu irtikap edenlerle ilgili hukukun çok farklı çalışması lazım. CHP Genel Başkanı hak, hukuk, adalet diyor. Hak, hukuk, adalet kimler için çalışacak, onlara da yargı kararını vermesi lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmî törenle uğurlandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir