• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
​“Kızılay’a 14 bin 402 ünite kan bağışı gerçekleştirdik”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası büyük bir ilgi gördü. Şahinbey Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Meydana Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan stantların önünde sıraya giren vatandaşlar, Kızılay görevlilerinin yardımı ile kan bağışında bulundu.

Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri kan bağışı kampanyası ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kan bağışı yapmanın en hayırlı işlerden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, bugüne kadar 14 bin 402 ünite kan bağışı toplandıklarını dile getirdi.

“Kan sürekli bir ihtiyaçtır”

Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyasının bu yıl 10’ncusunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Evet bugün yine Türk Kızılay'ı, Gaziantep Valiliği ve Şahinbey Belediyesi iş birliğinde yeni bir kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Burada amacımız; kan konusunda ihtiyaç sahibi olanların ihtiyacını karşılamaktır. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Vatandaşlarımızın kan ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bu anlamda bir duyarlılık oluşturmak ve daha önce de kan bağışı yapmamış kişileri kan bağışına teşvik etmek istiyoruz. Bu sene düzenlemiş olduğumuz kampanyalarda ilk defa kan veren vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazla. Ben bundan dolayı da tüm vatandaşlarımıza göstermiş oldukları bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Kızılay’a şu ana kadar 14 bin 402 ünite kan bağışı gerçekleştirdik”

Toplumda kan bağışı konusunda bir farkındalık oluşturmak için 10 yıldır da düzenli olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Tahmazoğlu, “Kızılay’a şu ana kadar 14 bin 402 ünite kan bağışı gerçekleştirdik. Böylelikle Ramazan ayı öncesi de kan ihtiyacını ve stoklarına destek sağlamış olacağız. Ben desteklerinden dolayı Gaziantep Valimize, Türk Kızılay Genel Başkanı ve tüm ekibine de belediye çalışanlarımıza ve kan bağış yapan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Şu anda aynı anda yaklaşık 150 kişi kan verebiliyor. Stantlarımız dolu. Tabi gelip kan vermek isteyip hastalığından dolayı, tansiyonundan ve kan değerlerinden dolayı kan veremeyenlerde var. Ama önemli olan buraya gelmektir, bu kampanyaya katılmaktır.” ifadelerini kullandı.

"Kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız"

Kan bağışı kampanyasına destek veren vatandaşlar ise hayat kurtarmak için kan vermenin çok önemli olduğunu ve bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlardan Nebil Kaplan bir gün herkesin acil kan ihtiyacı olabileceğini ve bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bütün vatandaşlarımızı vatan için can millet için kan vermeye çağırıyoruz. Bu herkes için onurlu bir davranıştır. Yarın bize kan lazım olmayacağı belli değildir. Bugün başkasına yarın da bize kan lazım olabilir. Kimin ne zaman kan ihtiyacı lazım olur, bilemeyiz. Dolayısıyla herkesin gelip kan bağışında bulunmasını istiyoruz. Nice canlara ve tanımadığımız insanlara hayat vermiş olabiliriz.”

Arkadaşlarıyla birlikte kan bağışında bulunmaya geldiğini belirten Mehmet Burak Yırtıcı da “Kan bağışı kampanyasının sloganı dikkatimi çekti. Ben de gelip kan vermek istedim. Verdiğimiz bir ünite kan; üç kişiye bağışlanıyormuş. Halkımıza ve milletimize yardımcı olmak istedik. Yarın bir gün bizimde bu kana ihtiyacımız olabilir. Bu şekilde empati yaparak herkesi kan vermeye davet ediyorum. Ben de zaten 6 arkadaşımla birlikte kan vermeye geldim. Bu şekilde bir duyarlılık göstermek, herkese yardımcı olmak istiyoruz. Türkiye'de kan sıkıntısının yaşanmasını istemiyoruz. Kan vermek önemlidir, çünkü üç kişiye hayat veriyor. Herhangi olağanüstü bir durumda kan kaybından ölen binlerce kişi var. Zaten bunu da günlük haberlerde izliyoruz. O yüzden bu şekilde kan verirsek bu olağanı da aza düşürmüş oluruz. Kan kaybından ölme riskini en aza düşürmüş oluruz.” diye konuştu.

kan bağışında bulunmanın önemli olduğunu belirten Derviş Kuş da “Çünkü insanın durumunun yarın ne olacağı bellisiz. Bizim de ne olacağımız bellisiz. Bize de aniden kan lazım olabilir. Onun için de kan vermemiz gerekiyor.  Bütün herkesi de kan vermeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Adil Delfer de “Vatanımız milletimiz için tabi ki kan vermemiz lazım. Sağlığımız için de çok iyi olur. Kan bağışı konusunda iyi olur. Kan herkese lazım olabilir. Bugün başkasına lazım olabilir yarın da bize lazım olabilir. Bu şekilde düşünüp kan bağışında bulunmak lazım.” şeklinde konuştu.

Kan bağışında bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirten Ali Doğan da bu konuda duyarlı olunması gerektiğini dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir