• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Hamas: En iyi yol direniş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdurrahman Şedid, Siyonistlerin, Mescid-i Aksa'ya saldırılarını yoğunlaştırmalarının ve İbrahim El-Halil Camii'ni 2 gün süreyle kapatmalarının, kutsal mekânların korunmasının dini ve milli bir görev olduğunu gösterdiğini söyledi.

Şedid, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalci bir bakanın onlarca Siyonist eşliğinde Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenlemesinin mevcut işgalci çetelerin her türlü fanatikliği desteklediğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

İşgalcilerin Mescid-i Aksa'da emrivaki oluşturmaya çalıştığına dikkat çeken Şedid, buna karşı koymanın en uygun yolunun kapsamlı bir direniş olduğuna işaret etti.

Şedid, Kudüs halkından Mescid-i Aksa'ya giderek, çetelerin saldırılarına karşı nöbet tutmalarını istedi.

Kudüs halkının Mescid-i Aksa'yı savunmakla müjdelendiğini kaydeden Şedid, Mescid-Aksa'nın kapılarına yerleştirilmek istenen kapı tipi dedektörlere karşı verilen mücadelenin ve Er-Rahme Kapısı direnişinin Kudüs halkının daima zafer kazandığını gösterdiğini dile getirdi.

Ürdün'e, Arap Birliği'ne, İslam İşbirliği Teşkilatı'na seslenen Şedid, işgalcilerin Kudüs ve El-Halil'de kutsal mekânlara yönelik ihlallerine son vermek üzere acilen harekete geçmelerini istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir