• DOLAR 32.339
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2244.006
  • ...
Yetim, yoksul ve mülteciler yararına konser
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı işbirliği ile yetim, yoksul ve mülteciler yararına konser düzenlendi.

Bağlar ilçesinde bulunan Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konserden elde edilecek gelir, yurt içi ve yurt dışındaki yetim, yoksul ve mülteciler yararına kullanılacak. Ayrıca, etkinlikte yöresel yemeklerin olduğu bir kermes de açıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Değerli kardeşlerim bu tür programlar bizim için son derece önemlidir. Bir şeyler yapmak zorundayız. Arakan kan ağlarken, Filistin Yahudilerin zulmü altındayken, Yemen'de kardeş kavgasıyla çocuklar açlıktan ölürken, Doğu Türkistan'da, Mısır'da memleketimizin bir kısım yerlerinde ve özellikle gönül coğrafyamızda garip, çaresiz ve kimsesiz olan insanların seslerini duymak zorundayız. Onlara sedamızı, iyilik ellerimizi uzatma durumundayız. Bu programların asıl manası budur. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, Rabbim hayrınızı kabul etsin inşallah." dedi.

Ardından İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı'nın şu ana kadar yaptıkları yardımları konu alan bir slayt izletildi. Daha sonra sahne alan Grup Tillo ile ses sanatçıları Ender Tekin, Muzaffer Gürler ve Yusuf Didar seslendirdikleri ilahilerle manevi bir hava estirdi.

Etkinlikle ilgili İLKHA'ya konuşan Müftü Karabayır, konserin yurt içi ve yurt dışında bulunan yetim, yoksul ve kimsesizlere katkıda bulunulması için düzenlendiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Biz bugün Diyarbakır İl Müftülüğü ve Diyarbakır Diyanet Vakfı Şubesi olarak Diyanet Vakfı'mızı tanıtıp yurtiçinde ve yurtdışında yetim, yoksul ve kimsesizler için bir katkıda bulunmak üzere bu programı hazırladık. Aynı zamanda Diyanet Vakfı'mızın da tanıtılmasını amaçlıyoruz. Zira halkımızın Diyanet Vakfı'nın tanıması gerektiğini düşünüyoruz. Diyanet Vakfı artık Türkiye'de, dünyanın her tarafında yetimlere, kimsesizlere, çaresizlere destek oluyor. Özellikle yurt içinde çok ciddi hizmetler olduğu gibi gönül ve ümmet coğrafyamızın her bir köşesinde de çok ciddi maddi ve manevi desteği oluyor. Bu yüzden biz istiyoruz ki, Diyanet Vakfı'mızı vatandaşımız tanısın. Çok güvenli bir şekilde yapacağı hayırları, vereceği zekâtı ve sadakasını rahatlıkla her türlü şekilde Diyanet Vakfı'mıza yatırıp hem kontrol edip-ettirebilir ve nerelere harcandığını de öğrenebilir. Bu yüzden böyle büyük bir kurumun mensupları olarak gurur duyuyoruz ve tanıtımı için elimizden geleni yapmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. Özellikle memleketimizde Diyarbakır'ımızda garip, kimsesiz, yetim kalmasın diye yeryüzünde iyilik hâkim olsun diye koşuşturmak istiyoruz. Katılım gerçekten duygulandırıcı. Diyarbakır'ımızın esas fotoğrafı bu. Resulullah, Allah deyince gördüğünüz gibi Diyarbakırlılar böyle koşuyor."

Seslendirilen ilahilerin ardından konser, edilen dua ile son buldu. (Ramazan Zeren, Ahmet Uçar– İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir