• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
HAMAS Lideri: İşgal ve Savaş Bizi Yıldıramaz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Lideri Heniyye bugün Filistin Yasma Meclisi’nde yaptığı konuşmada, işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlerin açlık grevine gitmesine işaretle, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve sürdürülebilir anlaşmalara varılmasının İsrail’in zindanlarındaki esirlerin meselesi çözülmeden imkansız olduğunu kaydetti.

Heniyye sözlerinin devamında Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas’ın işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ile kayıtsız şartsız görüşmeye hazır olduğuna duyurmasına gösterdiği tepkide de, Abbas’ın işgal rejimi başbakanı ile olası görüşmesinin Filistin milleti için hiçbir yararı olmayacağını belirtti.

Filistinli esirlerin işleri ile ilgilenen “El-Esire” hareketi sonunda korsan İsrail hapishaneleri idaresini Filistinli esirlerin taleplerini içeren bir mutabakatı imzalatmayı başardı.

Filistinli esirler taleplerinin yerine getirilmesi için açlık grevine başlamış, grev sekiz gün sürmüştü.

Filistinli esirlerin dört temel istekleri vardı. Bunlar, aileleri ile temas kurabilmek, hapishanelerde temas sırasında görüşmeleri aksatan müdahaleleri durdurmak, aileleri ile görüşebilmek ve esirlere yönelik tüm cezaları kaldırmaktan ibaretti.

Korsan İsrail zindanlarında aralarında 24 kadın ve 250 çocuğun da bulunduğu yaklaşık 6 bin Filistinli esir bulunuyor.

Kaynak: FHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir