• DOLAR 32.335
  • EURO 35.159
  • ALTIN 2242.367
  • ...
İstanbullular Peygambere sadakatte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenledi. Burada Peygambere sadakatte buluşan on binlerce İstanbullu fahri kâinata duydukları özlemi dile getirdi.

İşte, program ile ilgili tüm detaylar…

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen programda, okunan ilahi ile ezgiler eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla heyecan doruğu çıktı.

Sık sık tekbirler ve salavatların getirildiği programda, ses sanatçılarının okudukları ilahi ve marşlarla büyük bir coşku yaşandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü tarafından geleneksel hale getirilerek düzenlenen etkinlikte, on binlerce Peygamber aşığı buluştu. Etkinlik alanında Tevhid bayrakları asıldı.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı üyeleri tarafından halk, kentin 75 noktasından yüzlerce araçla etkinlik alanına taşındı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe gelenler, meydanın çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girdi.

Etkinliğin başlamasına saatler kala büyük etkinlik alanı hızla dolmaya başladı. Programda erkekler ve kadınlar için ayrı alanlar oluşturuldu. Etkinlik alanında halkın yoğun ilgi gösterdiği kermes düzenlendi.

Rehber TV'nin canlı olarak yayınladığı etkinliği, çok sayıda basın mensubu takip etti.

Etkinlikte, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın üyelerinden oluşan yüzlerce kişinin görevlendirdiği bildirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından alana yakın bir yerde sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında kurulan sağlık çadırında çok sayıda sağlık personeli hazır bulundu. Ayrıca, alanda bir kayıp çocuk çadırı kuruldu. Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Tertip Komitesi tarafından yine halka dağıtmak için alana çok sayıda su taşındı.

Etkinlik alanında misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

Etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu Üyeleri, İl, İlçe Başkanları, alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri katıldı.

Meydanı dolduran on binlerce Peygamber aşığı, okunan mevlitte duygu seline kapıldı.

Saat 14.00'de başlayan ve Mustafa Karakaş'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahilerle devam etti. Ardından salâvat ve tekbirlerin bir an bile eksilmediği programda, Peygamber Efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku zirveye çıktı.

"Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen programa, on binlerce Peygamber sevdalısı halk katıldı. Etkinlik alanına toplanan halk, fahr-i kâinata duydukları özlemi bir kez daha haykırdı. Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı etkinlik alanında oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi.

Programda bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, İstanbul'un İslam'la, Hazreti Muhammed ile aziz olduğunu vurguladı.

"İstanbul İslam'dan ayrı düşünülemez"

İstanbul'un mazlumlara yardım eli uzatan bir şehir olduğunu belirten Göktaş, "Önce şu husus herkes tarafından bilinmelidir ki, İstanbul'u İslam'dan ayrı düşünmek muhaldir. Fethedildiği günden bu yana bu misyonunu hiçbir zaman kaybetmediği gibi İstanbul'un İslam'la iç içeliği son zamanlarda daha da artırmıştır. Zaten Osmanlının başşehri olma özelliğini fiili anlamda hiçbir zaman kaybetmediği gibi İslam dünyasının şu en kritik döneminde bu konumu çok daha belirgin hale gelmiştir. Bugün yeryüzünde zulme karşı en yüksek sesin çıktığı yer İstanbul değil de neresidir. Dünya genelindeki mazlumların aklına ilk gelen, gözlerini ilk çevirdikleri yer İstanbul değil midir? Bütün dünya biliyor ki, nerede bir felaket, nerede bir afet ve bela olsa imdat çığlıklarına ilk uzanan el İstanbul'un eli değil midir? Kısacası İstanbul bugün dünya genelindeki bütün mazlumların bakışlarını ilk çevirdiği noktadır." dedi.

"İstanbul Peygamber sevdalısı Müslümanlarıyla da azizdir"

İstanbul'un İslam'la aziz olduğuna işaret eden Göktaş, "Hazreti Muhammed Aleyhisselam ile aziz olmuştur. Fakat İstanbul sadece tarihi yapılarıyla, kubbeleriyle, minareleriyle ve sütunlarıyla aziz değil, sadece bunlarla Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ı hatırlatmaz, Peygamber sevdalısı Müslümanlarıyla da azizdir, Peygamber sevdalılarıyla Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem'i hatırlatır. İstanbul İslam ulemasının en yoğun olduğu merkezdir, İslami ilimlerin en alt basamağından tutun en üst seviyede kadar en yoğun bir şekilde tahsil edildiği yerdir. İstanbul, İslami medyanın, her türlü İslami yayıncılığın yapıldığı ve yayıldığı merkezdir. Yani İstanbul gerçekten Aziz İstanbul'dur. İstanbul şu anda yüzlerce medresenin, yüzlerce zaviyenin faaliyet gösterdiği, yüzlerce mürşidin irşad faaliyetinde bulunduğu koskoca bir âlemdir." diye konuştu.

"İslam'da lider denince akla ilk adalet gelir"

Allah'ın Peygamberleri yeryüzüne adalet için gönderdiğini vurgulayan Göktaş, "Peygamber Efendimiz adalet nerede lazımsa Allah onu o konuma getirdi ve bu dünyadan giderken ve bize ticarette, savaşta, devlet yönetiminde nasıl adil olunacağını gösterdi. Vefat ettikten sonra da ortalığı boş bırakmamıştır. İslam'da lider denince akla ilk adalet gelir. Peygamberler de böyleydi. Peygamberlerin varislerinin de görevi adaleti tesis etmektir. Çünkü Allah'ı gazaba getiren en büyük günah zülümdür. Müslümanlar yeryüzünde adaleti tesis etmekle yükümlüdür. Bunun için de Müslümanların lider olmaları gerekiyor. Çünkü adaleti ancak yönetici olan basiret sahipleri getirecektir. Allah müminlerin adaletli olmalarını istiyor ve önder olmalarını istiyor." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar adil liderleri bekliyorlar"

Müslümanların hiçbir zaman adaletten ayrılmaması gerektiğine dikkat çeken Göktaş, İslam coğrafyasının emperyalistlerin elleriyle kan ve gözyaşlarına döndüğünü aktararak şunları söyledi:

"Bu dünyada insanlık öyle bir savrulmuştur ki milyarlarca insan emperyalistlerin zulmü altında inim inim inliyor. Müslümanlar adil liderleri bekliyorlar. Dünya şu an Müslümanları izliyor. Ben buradan sesleniyorum; hiç kimsenin İslam'ı lekelemeye hakkı yoktur. Onun için biz eşlerimize, çocuklarımıza adaleti uygulamaya başlayacağız. Daha sonra iş verenler olarak adaleti ayakta tutmaya gayret etmeye çalışacağız. İstanbul Sinan'dır, İstanbul Eyüp El Ensairi'dir. İstanbul Fatih'tir. İstanbul Selahaddin'in torunlarıyla birleşirse daha güzel olacaktır."

Konuşmanın ardından sahnede yerini alan sanatçılar birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. Peygamber aşığı on binler hep birlikte ilahi ve salâvatlara eşlik etti.

"Peygamber ahlakı ve adaleti İslam'ın kutsallarına sahip çıkmayı gerektirir"

Daha sonra Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu Üyesi Eğitimci Faruk Kedboğa, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin mesajını içeren 10 maddelik bir metin okudu.

Efendimizin ahlak ve adaletine vurgu yapılan mesajda, "Peygamber ahlakı; İslam'ın şiar ve sembol değerlerine sahip çıkmayı gerektirir. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir, Kudüs de İslam yurdu olup Müslümanların yolunu gözlemektedir. Peygamber ahlakı; İslam kardeşliğini önceler. Bu kardeşlik, Müslüman bireyden ümmet inşa etme anlayışını esas alır. Her türlü İslam dışı anlayışlar, kavmiyetçilik ve milliyetçilik cahiliye adetlerindendir. Peygamber adaleti; ümmeti bir bütün olarak kabul eder ve dokunulmazlık altına alır." ifadeleri öne çıktı.

Coşkunun hiç azalmadığı programda sunucu Mustafa Karakaş, Peygamberimizi konu alan bir şiir okudu.

Son olarak etkinlikte bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Ömer Çelik, Peygamber efendimizin yüce ahlakına değindi.

"Peygamberimiz insanlık için en yüksek medeniyeti tesis etti"

Hazreti Muhammed'in, cehalette karanlığa bürünen Arap toplumunu, kısa bir süre içinde İslam dininin nurlu aydınlığına çıkarmayı başarıp insanlık için en yüksek medeniyeti tesis ettiğini belirten Çelik, "Bu medeniyeti insan cesetleri üzerine değil, sevgi ve kardeşlik esası üzerine kurdu." dedi.

Peygamberimizin günah olan işlerden kaçındığını, hiç kötü söz söylemediğini vurgulayan Çelik, "Kimseye kötülük yapmazdı. Kimsenin gönlünü kırmaz, hiç kimseyi hor görmezdi. Herkese karşı adil davranır, hak sahibine hakkını verirdi. Toplumun ayakta durmasını, adalet ilkesinin sağlam olmasına bağlardı. Düşmanlarına karşı bile adil idi. Her konuda olduğu gibi adalet konusunda da yegâne ölçüsü Kur'an'ın ortaya koyduğu ölçüydü. Ashabına da adaletli olmalarını, ölçü ve tartıda hakkaniyetten ayrılmamalarını tavsiye ederdi.  Özellikle idarecilerin ve amirlerin adaletli olmalarına itina gösterirdi." şeklinde konuştu.

"Ahlakı Kur'an olan Peygamberimiz, siyasî ve askeri deha sahibiydi. Bu sayede insanlık tarihinin en büyük inkılabını gerçekleştirdi." diyen Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kadar kısa bir süre içinde O'nun başardığını gerçekleştiren bir başka lider veya kahraman görülmemiştir. Cehaletin karanlığına bürünmüş, kendi elleriyle yaptıkları putlara tapan, her şeyi onlardan bekleyen Arap toplumunu, 23 yıl gibi kısa bir süre içinde İslam dininin nurlu aydınlığına çıkarmayı başarmış, insanlık için en yüksek medeniyeti tesis etmişti. Bu medeniyeti insan cesetleri üzerine değil, sevgi ve kardeşlik esası üzerine kurdu. Çünkü kendisine vahiy edilen İslam dini, insanlığı kurtarmak gayesini güdüyordu. Peygamber Efendimizin adalet ahlakı O'nun günlük hayatının en ince detaylarına kadar kuşatmıştı. Yabancılarla ve yakınlarıyla; yolculukta ve ikamette; alacaklıyken ve borçluyken o hep adil davranmıştır."

Yapılan konuşmaların ardından bir kez daha sahnedeki yerini alan sanatçılar, seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinlik İTTİHADUL ULEMA üyelerinden Molla Abdülbari Çelik'in yaptığı dua ile son buldu. (Mehmet Fatih Akgül, Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir