• DOLAR 32.342
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2241.629
  • ...
"Allah Resulü'nü rehber seçersek Müslümanlar zulümden kurtulacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Allah Resulü'nü önder, serok, rehber, lider seçer isek Müslümanlar zulümden kurtulacak, namusları tarumar edilmeyecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği düzenlendi.

15 Nisan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Peygamber sevdalısı Ağrılılar, yoğun katılım gösterdi. Programa katılan halk, ellerinde tevhit bayrakları, dillerinde tekbir ve salavatlar ile Peygambere olan sevgisini bir kez daha gösterdi.

Sunuculuğunu Hamza Yılmaz'ın yaptığı etkinlik, Hafız Muhammed Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mehmet Nogay ve Mücahit Oğur, Esma-ül Hüsna'yı seslendirdi. Mevlid-i Şerif  okumasıyla devam eden etkinliğe, katılımcılar salâvatlarla eşlik etti.

Daha sonra sahne alan ilahi ses sanatçıları Özcan Güner, Abdullah Olam ve Mücahit Oğur, Hazreti Peygamber için bestelenen birbirinden güzel eserleri seslendirerek salonda coşkulu anların yaşanmasına vesile oldular.

Sanatçıların seslendirdikleri eserlerin ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Temsilcisi Arif Yılmaz, bir selamlama konuşması yaptı.

"Allah Resulü'nün ahlak ve adaletinden bahsetmez isek eksik kalırız"

Yılmaz, Hazreti Peygamberin ahlak ve adaletinin tüm insanlara ulaşması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Hazreti Peygamber, ahlak ve adalet peygamberi idi. Sevgili kardeşler, gerçekten ahlakı Peygamber Efendimizden öğrenmez isek Peygamber Efendimizin o ahlakı olmaz ise, ne evlatlarımız ne de bugün toplumumuzda sevgiye saygıya hiçbir zaman yer kalmaz. Bu yılki temamız da o yüzden 'ahlak ve adalet rehberidir.' Tabii ki işin adalet boyutu da vardır. İdare kimin elinde ise o kişi o kimse, adaletli olması gerekir. Allah Resulü'nün (sallallahualeyhivesellem) o adaletinin tüm insanlığa yayılması gerekir. Kardeşler, onun adaletinden bahsetmezsek, Allah Resulü'nü anlayamayız, anlatamayız ve eksik kalırız."

Sanatçıların seslendirdiği eserlerden sonra günün anlam ve önemini belirtmek üzere İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Emrullah Uysal bir konuşma yaptı.

"Allah Resulü'nü Önder seçmeyecek isek kimi seçeceğiz"

İnsanların sevgisinin Hazreti Resullulah olması gerektiğini belirten Uysal, "Resulullah'ı Allah sevmiş, melekleri sevmiş, dağlar, taşlar ona selam vermiş. Bütün peygamberler 'keşke Muhammed'in ümmetinden olsaydık' demişlerdir. Bu yüzden biz Hazreti Resulullah'ı sevmeyecek onu başımızın üstüne koymayacak kendimize lider, önder seçmeyecek isek kimi seçeceğiz?" dedi.

"Sizler Selahadin-i Eyyubileri yetiştirmelisiniz"

Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim uyanmamız lazım, kâfirlere ders vermemiz lazım. Ey bacılarım, Selahaddin-i Eyyubileri yetiştirmek sizin görevinizdir. Fatihleri yetiştirmek sizin görevinizdir. Bilalları, Ammarları, Ebubekir Sıddıkları, Ömer'ul Farukları yetiştirmek hepimizin görevidir. Zillete son verelim artık. Yeter, kanımız akmasın. Müslümanlar birbirini öldürmesin, Müslümanlar bir güç olsun, kuvvet olsun. Bizden bir şey hasıl olmaz, demeyin. Biz birleşirsek, kenetlenirsek, Allah Resulü'nü önder, serok, rehber, lider seçer isek Müslümanlar zulümden kurtulacak, namusları tarumar edilmeyecek. Kanımız artık akmayacak, kafirler bize boyun eğecek. Peygamber sevgisi, sadece kalbimizde olmasın; hayatımız Peygamber hayatı olmalı. Çocuklarımız sahabiler gibi çocuklar gibi olmalı. En büyük namusumuz olan Kur'an'a sahip çıktık mı zafer Müslümanlarındır."

Program okunan dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel, Hamza Zeren - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir