• DOLAR 32.343
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2240.81
  • ...
"Allah'ı seviyorsak Peygambere tabi olup yolunu takip etmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğü tarafından, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla Kale Miting Alanı'nda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlendi.

On binlerce peygamber aşığı Van halkının katıldığı etkinlikte Kürdçe bir konuşma yapan İTTAHADUL ULEMA üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, ümmetin kurtuluşunun Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) yolunu takip ederek, sünnetine sarılmakla olabileceğini belirtti.

Hazreti Muhammed'den (Sallallahu Aleyhi Vesselem) sonra hiçbir rehbere ihtiyaç olmadığını vurgulayan Varol, yeniden Peygamberin yoluna dönülmesi gerektiğini söyledi.

Bugünün çok önemli olduğunu hatırlatan Varol, "Bugün kıymetli bir gündür. Bugün Peygamberimizin gelişidir. İnsanlığın rehberidir. Allah, bu Peygamberi bize rehber olarak göndermiştir. Herkes kendisini rehber ilan edebilir. Ama önemli olan Allah'ın bunu rehber ilan etmesidir. Allah, Hazreti Peygamberi bütün insanlığa rehber ilan etmiştir. Önceleri gönderilen Peygamberler de rehberdiler. Yalnız kendi kavimlerinin rehberiydiler. Allah, Peygamberimizi tüm insanlığa rahmet olarak göndermiştir. İnsan, cin, melek, tüm kâinat Peygambere iman etmek zorundadır. Allah, Rahmet isteyenlerin, adalet isteyenlerin, özgürlük isteyenlerin ve esaretten kurtulmak isteyenlerin Peygambere tabi olmasını istemektedir." dedi.

"Peygamberin arkasında gitmezsek, imtihanı kaybederiz"

Allah'ın hayatı iki merhaleye ayırdığını dile getiren Varol, şunları söyledi:

"Size birkaç hakikati anlatacağım. Bu hakikatleri unutmayalım. Bu hakikatlerden biri biz yokken Allah bizi yarattı. Nasıl yarattıysa bir gün öleceğiz de. Allah, bu hayatı iki merhaleye ayırmış. Birinci merhale imtihandır. İkinci merhale ise mükâfat ve ceza merhalesidir. Bu dünyada içinde bulunduğumuz merhale imtihan merhalesidir. Kâinatın sahibi bizi bu dünyaya getirdi. Bizi birçok şeyle imtihan ediyor. Allah, bize bir din göndermiştir. Bize son din olan İslam'ı göndermiştir. Bununla bize imtihan ediyor. Dinini takip ediyor muyuz etmiyor muyuz diye? Allah'ın dininin arkasında gidersek bu imtihanı kazanacağız. Allah'ın ebedi cennetini kazanacağız. İnsan ne isterse cennette vardır. Allah'ın dinini takip etmezsek, onun ahkâmına ve kanunlarına göre hareket etmezsek, gönderdiği Peygamberin yolunu takip etmezsek, bize rehber olarak gönderilen Peygamberin arkasında gitmezsek, imtihanı kaybederiz. Allah'ın azabına uğrayarak cehenneme gideriz. Kur'an bunu beyan ediyor, bu hikâye değildir, Kur'an mucize olan Allah'ın kelamıdır. Bin 400 yıldır bu kadar filozof, alim ve bilim adamları gelmiş ve hepsi bir araya gelse Kur'an'dan bir süre yapamazlar. Bu da Kur'an'ın Allah'ın kelamı olduğunun delilidir. Allah, bizi ibadet için yaratmıştır. Hayatımızı Allah'ın nizamına, kanununa, şeriatına göre sürdürsek, imtihanı kazanırız. Eğer bunu yaparsak zalimler üzerimizde hüküm sürdüremezler."

"Peygamberimizin hayatını okumazsak, kurtuluşun yolunu elde edemeyiz"

Bugün ümmetin içinde bulunduğu kötü durumun temel sebebinin, Allah'ın kanunlarından uzak kalınmasından kaynaklandığının altını çizen Varol, Allah'ın ipine sımsıkı sarıldığında zalimlerin hüküm süremeyeceğini ifade etti.

Varol, "Bugün zalim, diktatör, kafir ve hainler içimize bu kadar fitne koydular. Bugün içimizde bu kadar zulüm hâkimse bunu nedeni Allah'ın hükmüne göre hareket etmediğimiz içindir. Bugün dünyada zülüm ve hakaret vardır. Sebebi Allah'ın hükmüne göre hareket etmediğimiz içindir. Allah'tan başak bir ilah tanımıyoruz. Allah'ın yolunu takip edersek, bu dünya cennet gibi olacaktır. Adaletin hükmü Allah'ındır. Allah'ın bir ismi de adildir. Çünkü kâinatı o yaratmış. Bizi o yaratmış. Her şey onun elindedir. Her şeyimizi o veriyor. Dünyada da ahirette de kâinatın rabbine muhtacız. Dünya ve ahirette kurtuluşumuz onun elindedir. Allah emir ve yasaklarını, kurtuluşumuzu Peygamberin vasıtasıyla bize bildirmiş. Allah'ın adına bize sözcülük yapan Peygamber Efendimizdir. Onun için Allah'ın hükmünü Hazreti Muhammed'den öğrenelim. Peygamber vasıtasıyla bize gönderilen Kur'an-ı okuyalım. Hak ve adaletin yolu Kur'an'dır. Kur'an-ı okuyalım. Peygamberimizin hayatını okumamız lazım. Peygamberimizin hayatını okumazsak, kurtuluşun yolunu elde edemeyiz. Kurtuluş bundadır. Bunu yaparsak dünya ve ahiretimizi kurtarırız. Allah'ın azabından kurtuluruz. Allah'ı seviyorsak Peygambere tabi olmalıyız. Onun yolunu takip etmeliyiz. Allah ve Peygamberin yolunu takip etmezsek, zalim ve İslam düşmanlarının yolunu takip edersek, dünyada da ahirette hedefimize ulaşamayız. Dünyada da kaybederiz. Zalim, hain ve diktatörler her zaman bizi kandıracaklar. Eğer Peygamberimizin yolunu takip edersek o zaman emellerimize ulaşacağız." diye konuştu.

"Hak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed'dir"

"Allah'ın ipine sarılalım. Kim Allah'ın ipine, İslam'ın adaletine, Allah'ın dinine sarılırsa kurtulacaktır." diyen Varol, son olarak şunları söyledi:

"Ümmet, Allah'ın Peygambere gönderdiği adalete sarılırsa, zalimlerin zulmünden kurtulacaktır. Tağuta karşı çıkıp, Allah'a iman edersek kurtuluruz. Allah'ın hükümlerine iman edersek kazanacağız. İnsanlık ne kadar Allah'tan uzaklaştıysa o kadar fazla zulme maruz kalmıştır. Ne zaman ki Allah'ın dinine sarıldıysa, zulüm ve hakaretten kurtulmuştur. Peygamberden sonra hiçbir rehbere ihtiyacımız yoktur. Hak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed'dir. Yeniden Peygamberin yoluna dönelim. Onun yolunu takip edelim." (Şükrü Tontaş/M. Sait Çelik/Sedat Karatay/Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir