• DOLAR 32.341
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2245.822
  • ...
​Umut Kervanı Suriyeli o aileye ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaptıkları hayırlı çalışmalarla adını duyuran Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır sokaklarında kâğıt ve naylon toplarken çekilen fotoğraflar ile sosyal medyada gündem olan mağdur Suriyeli o aileye ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde çocuğuyla beraber Diyarbakır sokaklarında kâğıt ve naylon toplayan Suriyeli kadının fotoğrafı sosyal medyada gündem olmuştu. Durumdan haberdar olan Umut Kervanı Vakfı, yaptığı çalışmalarda Suriyeli ailenin evine ulaştı. Basıl Al Jassem ve eşi Nedya Elahmad'ın 2 çocuğuyla beraber Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesinde 243'üncü sokakta bulunan kiralık bir evde ikamet ettiği tespit edildi. Vakıf, aileye gıda ve giyim gibi temel ihtiyaç yardımında bulundu.

Basıl Al Jassem, annesiyle beraber 4 yıl önce Suriye'nin Şam şehrinden Türkiye'nin Diyarbakır iline geldi. Basıl Al Jassem, geçimlerini sağlamak için çöplerden kâğıt ve naylon toplamaya başladı. Burada Nadiye Elahmad ile evlenen Jassem'ın 2 yaşında bir erkek çocuğu ile 10 aylık bir kızı var. Jesselam'ın geçimlerini daha iyi sağlayabilmek için 9 taksitle 9 bin TL'ye aldığı motor, 5 ay önce bilinmeyen bir nedenden dolayı yanarak kullanılamaz hale geldi. Motorun kalan 4 taksitini ödemekte zorluk çeken Jassem, eşi Nedya Elahmad ile beraber Diyarbakır sokaklarında kâğıt toplamaya başladı.

Oturdukları evin kirası, gıda ihtiyacı ve çocuklarının bez ile süt ihtiyacını karşılamakta zorlanan Jassem ailesi, ailesinin geçimini daha iyi sağlamak adına motora ihtiyaç duyduklarını, onun dışında buzdolabı ile çamaşır makinesinin başlıca ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

"Aslında hiçbir şeyimiz yok ama Allah'ın izniyle motorla çalışırsam gıda ihtiyacı olmak üzere her şeyi halledebiliriz"

Yeni bir motor alındığında ailesinin ihtiyaçlarını karışlayabileceğini ifade eden Basıl Al Jassem, "4 yıldır naylon toplama işi yapıyorum. Motorumu 9 bin TL'ye satın almıştım, 9 taksitle her aya bin lira ödemesini yapıyordum. 5 ay önce motorum yandı. O günden bu yana el arabasıyla naylon ve karton topluyorum. İhtiyaçlarımız çoktur. Ama öncelikli ihtiyacımız taksitlerimizin ödenmesidir, 4 taksitimiz kalmış. Yeni bir motoru almamda yardımcı olunmasını istiyorum. Çamaşır, buzdolabı ve elbise dolabımız eksik. Elbiselerimizi demir parçaların üzerine bırakmışız. Aslında hiçbir şeyimiz yok. Ama Allah'ın izniyle motorla çalışırsam gıda ihtiyacı olmak üzere her şeyi biz halledebiliriz." diye konuştu.

Umut Kervanı yetkililerinden Mehmet Emin Olgun, hazırladıkları yardımları aileye ulaştırdıktan sonra ailenin mağdur ve yardıma muhtaç olduklarını belirterek, katkı sunmak isteyen hayırseverler çağrıda bulundu.

Olgun, "Biz bu muhacir aileyi sosyal medyada takip ettik. Bunlar çöplerden naylon ve karton topluyordular. Bunlar ihtiyaçtan dolayı naylon ve karton toplamaya çıkmışlar, alışkanlık halinden dolayı değil. Bunların 10 aylık bir tane kızı var. 2 yaşında da çocukları var. Bunların bez, süt, gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Zorlandıklarından dolayı Nedya bacımız çöp toplamaya çıkmış. Eşine yardım etmek için Diyarbakır'da tüm yerleri dolaşıp çöplerden bir şeyler toplamış. Biz araştırdık, geldik ve bunları bulduk. Durumlarını bize izah ettiler. Buzdolapları yarım yamalak çalışıyor, içi buz tutmuş. Gıda olarak hiçbir şey evde yok. Çamaşır makinalarını eskiciden almışlar, o da yarım yamalak çalışıyor. Maddi sıkıntıdan dolayı o taksitleri ödeyebilme adına Nedya bacımız gidip çalışmış. Biz ona, 'Senin çalışmana üzülüyoruz' dedik. O da, 'eğer tasvip etmiyorsanız ben hiç bir zaman çıkıp çalışmam ama durumumuz da belli. Durumumuzu hayırsever Müslümanlara bildirin, yardım yapsınlar' dedi. Biz de Umut Kervanı olarak giyim, gıda ve et yardımında bulunduk. Bunların durumu da budur, maddi olarak sıkıntıdadırlar. Hayırseverlerden yardım bekliyorlar. Umut Kervanı olarak iletişim numaralarımız mevcut. Yardım etmek isteyenler bizimle beraber de gelebilir, bize teslim edip biz de teslim edebiliriz." dedi.

Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler için Umut Kervanı Vakfı iletişim numaraları;

Tel: +90 212 562 34 72,

WhastApp: 0543 870 81 32

(Ahmet Uçar – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir