• DOLAR 32.343
  • EURO 35.199
  • ALTIN 2245.926
  • ...
İstanbul Muhammed-i sevdaya hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü tarafından bugün İstanbul’da “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği gerçekleştirilecek. Saatler öncesinden halk, etkinliğin yapılacağı Yenikapı Miting Alanı’na adeta akın ediyor.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı.

Tevhid bayraklarının asıldığı alanda ‘İstanbul etkinlik alanına hoş geldiniz’ pankartı asıldı. 7’den 70’e salâvat ve tekbirler eşliğinde kitleler halinde etkinlik alanına gelen vatandaşlar, güzel görüntüler oluşturdu.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kentin 75 ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşların etkinliğe gelmesi sağlandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, Peygamber âşıkları, etkinlik alanının etrafında kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi. Polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin görevlileri de alanda koordinasyonu sağladı. Çok sayıda polisin görev yaptığı etkinlikte, Peygamber Sevdalıları tertip komitesi de yüzlerce kişiden oluşan bir ekip görevlendirdi.

Öte yandan çok sayıda seyyar satıcı, kendileri için belirlenen alan dışına yiyecek ve su satışı yapıyor.

Rehber TV'nin canlı olarak yayınlayacağı etkinliği çok sayıda basın mensubu takip ediyor. Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle iki dev ekran kuruldu.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından alanda kurulan çadırlarda halkın teveccüh gösterdiği kermesler açıldı.

Etkinlik alanında misafirlerin ağırlanması için bir tribün hazırlanırken, alanda olabilecek sağlık sorunları için ise Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında çok sayıda sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca, kayıp eşya ve çocuk kayıp çadırı kuruldu. (Mehmet Fatih Akgül, Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir