• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Trafik kazalarında sevindiren gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Basın biriminin Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerinden derlediği bilgilere göre trafik kazaları hakkında bilgi veren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, '

Bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre kaza sayısı hemen hemen aynı kalırken ölüm sayısı neredeyse yarı yarıya düşerek yüzde 42'lik bir azalma olmuştur. Bu verilerde en farklı artış oranı tek araçlı kaza sayısında. Aynı çeyrek dönemde tek araçlı kaza sayısında yüzde 184 artış yaşanırken, çok araçlı kaza sayısında ise yüzde 85 azalma meydana gelmiştir.

Genel kaza ve ölü sayılarının azalmasında daha geniş yollar, daha sağlam araçların olması da önemli bir etken. Bununla birlikte trafiğe kayıtlı araç sayısı ilk 2 ayda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 563 bin 77 arttı. Bu kazaları ve ölüm-yaralanma gibi durumları en aza indirmek için trafikte daha dikkatli olunmalı' diye konuştu.

'İLK ÇEYREKTE MADDİ HASARLI KAZA EN ÇOK BAŞKENTTE OLDU'

Trafik kazalarının ve trafik yoğunluğunun azalması için toplu taşıma kullanılması gerektiğine değinen Palandöken,

'Bu yılın ilk çeyreğinde maddi hasarlı en çok kaza 11 bin 281 kaza sayısı ile başkentte olurken, en az ise 39 kaza sayısı ile Bayburt'ta meydana geldi. Büyükşehirlerdeki trafik yoğunluğunun azalması ve tüm ülkemizde trafik kazalarının azalması için kişisel araçlar yerine toplu taşımalar yani şoför esnafımız tercih edilmeli.

Araç sayısının her geçen gün arttığını ve otopark sorununu da hesaba katarsak toplu taşımaya yönelmek günümüzde en doğru tercihtir' şeklinde belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir