• DOLAR 32.339
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2247.999
  • ...
Mars'ta yaşam izlerine rastlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Macar bilim insanları Mars'tan koparak Dünya'ya düşen bir gök taşı üzerinde yaptığı araştırmada Kızıl Gezegen'de mikrobik ölçüde yaşam izlerine rastladı. Araştırma verilerinin NASA'da görevli yetkililerin 90'lı yıllarda elde ettiği sonuçlara benzemesi ise dikkat çekti.

Macaristan Bilim ve Astronomi Araştırma Merkezi'nde ALH-77005 adlı gök taşını inceleyen bilim insanları Mars'ta yaşama dair bazı bulgulara rastladı. Söz konusu gök taşı üzerinde biyolojik izlerin bulunduğunu ifade eden araştırmacılar, bu verilerin yaşayan bir organizmanın izleri olduğunu belirtti.

Open Astronomy dergisinde yayımlanan araştırma için Macar bilim insanları kızıl ötesi teknolojiyle çalışan bir mikroskop kullandı. Özel lensler sayesinde Mars'ta yaşayan mikropların ve diğer mikro-organizmaların gök taşı üzerinde bazı doku izleri bıraktığı ifade edildi.

Araştırmacılar bunun yanında gök taşı içerisinde bulunan mineral ve diğer maddeler üzerinde de izotop testi yaptı.

Çalışmalar sonunda bulunan mikroskobik liflerin, daha önce Mars'ta yaşamış bakterilerin varlığına işaret ettiği ifade edildi. Bu bakterilerin demir pası yiyerek hayatta kaldığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir