• DOLAR 32.343
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2240.81
  • ...
​"İnsanlık Hazreti Muhammed'in ahlak ve adaletine muhtaçtır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Temsilciliği tarafından “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği düzenlendi.

Şehir Stadyumu'nda düzenlenen Mevlid etkinliğine binlerce Peygamber Sevdalısı katıldı. Zaman-zaman yağmurun yağmasına rağmen etkinlik alanından ayrılmayan halk, ellerinde tevhit bayrakları, dillerinde tekbir ve salavatlar ile Peygambere olan sevgisini bir kez daha gösterdi.

Etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Molla Sahip Korkutata ve bölgenin âlimleri ile kanaat önderleri, STK temsilcileri ve binlerce Bingöllü katıldı.

Sunuculuğunu İbrahim Kılıç'ın yaptığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Bingöl Mevlithan Grubu Mevlid-i Şerif okumasıyla devam eden etkinliğe, katılımcılar salâvatlarla eşlik etti.

Programın selamlama konuşmasını yapan bölgenin tanınan âlimlerinden Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) üyesi Molla Sahip Korkutata, katılımcılara Zazaca hitap etti.

“Müslümanlar Peygamberini örnek aldıkça Allah nice zaferler verecektir”

Peygamber Sevdalılarına Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatından kesitler sunarak katılımcıları Asr-ı Saadet döneminde bir yolculuğa çıkaran Korkutata, “Maalesef şehirlerimiz ve çarşılarımız Medine’ye değil, Kâfirlerin şehirlerine, Paris sokaklarına benziyor. Hazreti Muhammed’i hayatınızda önemli bir yere koyun. Hazreti Peygamberi örnek alın. Kâfirlere değil, Müslümanların efendisi olan Hazreti Muhammed’e benzemeye çalışın. Maalesef günümüzde Müslümanlar Avrupa’yı örnek alıyor, ama şunu iyi bilin ki; kurtuluşumuz Hazreti Peygamber’de, Asr-ı Saadet’te ve Kur’an’dadır. Dünya ahlak ve adalete çok muhtaçtır. Ahlak ve adalet örneği Hazreti Muhammed’dir. Allah, nice önderlerle Müslümanları felaha kavuşturmuştur, nice Selahaddin’lerle Kudüsleri Fethettirmiştir. Müslümanlar Peygamberini örnek aldıkça Allah nice zaferler verecektir.” şeklinde konuştu.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Emrullah Uysal, Hazreti Peygamberin hayatından kesitler anlatarak, “Bingöl’ün şehir stadında Bingöllüler olarak buraya Peygamber Efendimize olan aşkımızı, sevdamızı, muhabbetimizi göstermek için geldik.” dedi.

“Allah, tarih boyunca Peygamberler göndererek insanlığı uyarmıştır”

Hazreti Peygamberin doğduğu döneme vurgu yapan Uysal, “Yüce Allah tarih boyunca Peygamberler göndererek insanlığı uyarmıştır. Sahifeler ve kitaplar göndererek insanları başıboş bırakmadığını belirtmiştir. Hazreti Adem’den Hazreti Muhammed’e kadar 124 bin Peygamber gelip geçmiştir. Hepsi de insanları uyarma vazifesini layıkıyla üstlenmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

“Muhammed’i bir nesil yetiştirmek sizlerin ve ailelerin ellerinde”

İnsanlığının Hazreti Muhammed'in ahlak ve adaletine muhtaç olduğunu vurgulayan Uysal, son olarak şunları söyledi: “Son Peygamber Hazreti Muhammed tüm insanlığa gönderilmiş, her yönüyle örnek timsalidir. Hazreti Peygamberin dönemini iyi okumak lazım. Çok zor bir dönemde nice başarılara ulaşılmıştır. Cahiliye diye anılan bir dönem O’nun önderliğinde saadet dönemi adını almıştır. Hazreti Peygamber dönemi karanlık, sömürü dönemiydi, ahlakın, adaletin, özgürlüğün olmadığı bir dönem idi. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) o döneme bir nur gibi doğdu, insanlığı aydınlığa çıkardı. Özgürlüğe susamış insanlar onunla felah buldu. Peygamberin hayatında alabileceğimiz binlerce örneklik var. Hayatı boyunca adaletsizlik yapmamış bir Peygamberin ümmetiyiz. Ahlaksızlığın yaygın olduğu bir dönemde Muhammed-ül Emin unvanı ile anılan bir Peygamberin ümmetiyiz. Bundan dolayı Ahlak ve Adalet diyoruz. Dağlar nasıl dünyanın dengesi olarak kabul ediliyor, aynı şekilde insanlığın dengesidir ahlak ve adalettir. İnsanlığın kurtuluşu Hazreti Muhammed’i tanımaktan, onun yaşantısından örnek almaktan geçiyor. Babalara, annelere çok iş düşüyor. Muhammed’i bir nesil yetiştirmek sizlerin ellerinde.”

Program, ilahiyatçı Salih Çelik'in yaptığı dua ile son buldu. (Nihat Kanat -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir