• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocuklar Siyer-i Nebi sınavında ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AGD tarafından, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i hayatını konu alan ödüllü "Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlendi.

Türkiye geneli eş zamanlı olarak ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan sınav, Diyarbakır il merkezi ile 11 ilçesinde toplamda 20 okulda gerçekleştirildi. Öğrenciler, "En Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (salallahu aleyhi vesellem)" adlı kitaptan yarışmaya tabi tutuldu. Öğrenciler, birinci olmak için ter dökerken ebeveynleri ise çocuklarını okul bahçelerinde beklediler.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler için; Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıca, Diyarbakır geneli dereceye girenlere de ödül verilecek. Birinciye; elektrikli kaykay, ikinciye cep telefonu, üçüncüye tablet, dördüncüye bisiklet, beşinciye sanal gözlük, altıncıya drone, yedinciye akıllı kol saati, sekizinci, dokuzuncu, onuncu, on birinci ile on ikinciye hediye çeki, on üçüncüye sırt çantası, on beş, on altı, on yedi ile on sekizinciye paten, on dokuzuncuya futbol topu, yirminciye santral takımı, yirmi birinciye ise kulaklık verilecek. Öte yandan ödüllerin erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılarak verileceği öğrenildi.

Cevap anahtarları yarın itibariyle www.agd.org.tr  adresinden, sınav sonuçları ise 5 Mayıs tarihinde www.efendimizinizinde.com adresinde açıklanacak.

Düzenledikleri sınav ile ilgili açıklamada bulunan AGD Diyarbakır İl Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, temel amaçlarının Hazreti Muhammed'in hayatını çocuk ve gençlere aktarıp hayatlarında tatbik etmelerine vesile olmak olduğunu söyledi.

Binlerce öğrencinin sınava girdiğin ifade eden Ergin, "Bu Türkiye geneli olarak düzenlediğimiz Siyer-i Nebi bir yarışmasının beşincisini tüm il ve ilçelerde yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol çerçevesinde bu çalışmayı düzenliyoruz. Türkiye ve Diyarbakır geneli ile ilçe ve köylerdeki tüm okullarda duyurularımızı yaparak öğrencilerin sınava katılmalarına yardımcı olduk. Bugün gerçekleştirdiğimiz sınav 20 okulda, binlerce öğrencinin katılımıyla yapılıyor." dedi.

Dereceye girenlere çeşitli ödül verileceğini aktaran Ergin, en büyük ödülün Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek ve yaşantıda tatbik etmek olduğunu dile getirdi.

Ergin, "Amacımız genç kardeşlerimizin inancımızın temel değerleriyle tanışması, buluşması ve hayatlarını ona göre tanzim etmelerini sağlamaktır. Biz gerçek manada huzurun, barışın, güzelliklerin, hoşgörünün, merhametin, buna benzer sayabileceğimiz çok sayıda ahlaki ve manevi prensiplerin İslam dininde olduğunu biliyoruz. Bunu, Peygamber Efendimizin hayatında elde edebileceğimizi,  Kur'an'ı Kerim belirtildiği gibi yaşantısıyla bize ancak Peygamber Efendimiz örnek olabilir. Biz O'nu genç kardeşlerimize örnek olarak gösteriyoruz. Bu kitapta da peygamber efendimizin hayatından birçok örnekler anlatılmaktadır. Genç kardeşlerimizi bu vesileyle dinimizin güzellikleri, inancımızın temel değerleriyle buluşturmak, hayatlarını huzurlu mutlu ve güzellikler içerisinde devam etmeye yönelik bir çalışıyoruz. Bununla beraber teşvik etmek mahiyetinde yarışmada dereceye giren kardeşlerimize ödül takdiminde de bulunuyoruz. Asıl önemli olan en büyük ödül, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve hayatlarına tatbik etmeleridir. Türkiye ve Diyarbakır'da dereye giren kardeşlerimize çeşitli ödüller vereceğiz." diye konuştu.  (Ahmet Uçar – İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir