• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Kürdistan'da "Hazreti Muhammed'i Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Irak Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde bulunan Süleymaniye Kültür Salonunda (Holi Roşimbiri Süleymani) Kürdistan Öğrenci Organizasyonu (Rekxravi Kutabiyeni Kürdistan) tarafından "Hazreti Muhammed'i Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği"nin 4'ncüsü yoğun bir katılımla düzenlendi.

Sitarê Yasin'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Elent Serdal ile Muhammed Amenc'in Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle başladı.

Etkinlik, Kürdistan Öğrenci Organizasyonu Gençlik Kolları Başkanı Rava Avder'ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Amaçlarının Hazreti Muhammed'in hayatını öğretmek ve sünnetinin yaşatmak olduğunu belirten Avder, yapılan 4'üncü etkinlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Kürdistan Öğrenci Organizasyonu Genel Başkanı Doktor Bestun Hama Salih, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Salih, etkinliğin amacı Hazreti Muhammed'i tanıtma ve sevdirme olduğunu söyledi.

Salih, "Çok önemli olan bu etkinliği Ramazan ayından önce yaptık. Milletimizin gönlüne Peygamber Efendimizle su serpsin. Tarihe baktığımızda Kürtler hep İslam'ı sevmiştir. Aynı zamanda İslam'ı kabul etmişler. Kürtler İslam'a sarıldı. Aynı zamanda Kürtler şiir ve besteleriyle İslam Peygamberinden bahsetmişler. Örneğin Nali, Mahvi, Bêsarani, Ahmed-i Xani, Malayê Cezeri ve bunlar gibi birçok şair Peygamber Efendimiz ile ilgili şiirler yazmışlar. O şairlerin yazdıkları şiirlerin etkisi Kürdistan halkının üzerinde olmuştur. Bugüne kadar dahi İslami sanatçılar bu şiirleri besteleyip söylüyorlar." dedi.

4 yıldan bu yana Kürd İslami kültür ve edebiyatını konu alan etkinlikler yaptıklarını dile getiren Salih, "Biz Kürdistan Öğrenci Organizasyonu olarak diğer etkinliklerimizin haricinde İslami edebiyat ve sanatçılarına çok önem veriyoruz. Önem verdiğimizi göstermek için bu organizasyonları yapıyoruz. 2015 yılından beri Kürt İslami kültür ve edebiyatını konu alan etkinlikler yapıyoruz. Allah'a şükürler olsun her yıl bu etkinliklerimize rağbet artıyor. Aynı zamanda bu etkinliklere hükümet hiçbir destek vermiyor, halk gücüyle yapılıyor. Çoğu zaman daha büyük etkinlikler yapıyoruz ama engelleniyor. Ümitvarız önümüzdeki zamanlarda devlet bizlere destek olacaktır." ifadelerini kullandı.

Etkinlik Kürdistan bölgelerinden ilahi ses sanatçılarının Peygamber Efendimiz üzerine seslendirdikleri ilahi ve kasidelerle devam etti.

İlahi ve kasidelerini seslendirmek üzere ilk olarak İran Kürdistanı'ndan Grup Sine'den Şehram Mansuri, Mihranê Xalidi ve Peviz Mensuri ilahi ve kasideler seslendirdi. Irak Kürdistan'ından Grup Kerkük Seyid Muhammed Cebari ve ekibi Türkiye Kürdistan'ından Bilal (Nezir) Güler ve piyanist Seyfullah Güler ile İran Kürdistanı'ndan Grup Şems'ten Abdusselam Fatihi, Şahin Melek Biygi ve Selahaddin Cevlai kasideler ve ilahiler seslendirdi.

Programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, Komeli İslami Kürdistan Milletvekili Hevreman Girçeneyi, HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyeleri Abdulsamed Yalçın ile Abdulkudüs Yalçın, İTTİHADUL ULEMA Sekreteri Muhammed Özer, İTTİHADUL ULEMA üyesi Remzi Uçar, Komeli İslami Kürdistan Ulemalarından Şakavan Siya Mensuri, Bzutnavay İslami Kürdistan Temsilcisi Muhammed Ali Çimeni, Komeli İslami Kürdistan Süleymaniye İl Başkanı Diyari Muhammed, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir