• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Filistinli Esir Günü Cuması" gösterilerinde 37 kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'nin doğusunda dün Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan Filistinlilere işgalcilerin ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin doğusunda işgal çetelerinin açtığı ateşle 37 kişinin yaralandığını, yüzlerce kişinin de işgalcilerin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini açıkladı.

Yaralılardan 5'inin ilk yardım görevlisi, 4'ünün de gazeteci olduğunu belirten Filistin Sağlık Bakanlığı, yaralı gazeteciler arasında Filistin Enformasyon Merkezi kameramanı Mahmud Bedir'in de bulunduğunu bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında ayrıca Han Yunus'un doğusunda Kızılay'a ait bir ambulansın hasar gördüğü ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, El-Bureyc Kampı'nın doğusundaki barışçıl gösteriye işgalcilerin saldırdığını, çok sayıda kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini, yaralanan ilk yardım görevlisinin Deir El-Belah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Filistinli göstericiler ikindi saatlerinde Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılmak üzere sınır hattı yakınlarında kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Bu haftaki gösterilerin "Filistinli Esir Günü Cuması" adıyla düzenlendiği bildirildi.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler, barışçıl bir şekilde gösteri yaparken işgal çeteleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir