• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehit ve esirlerin evlerini yıkıyorlar…  Yıkılasın israil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz çarşamba günü, 8 işgalci Yahudi’nin yaralandığı silahlı saldırıdan sorumlu tutulup şehit edilen Salih el-Bergusi'nin evini yıkan işgal güçleri, şimdi de esir tutulan Filistinli Arafat İrfaiyye'nin evini yıktı. İşgalci israil askerleri, Filistinli esir Arafat İrfaiyye'nin Batı Yaka'nın güneyindeki el-Halil kentinde bulunan evini buldozerlerle yıktı. Bölgedeki görgü tanıklarının ifadelerine göre, bölgeye gelen işgalci israil ordusundan bir grup asker, işgal altındaki Kudüs'te bir işgalci Yahudi’yi öldürmekle suçlanan Arafat İrfaiyye'nin evini yıkmaya başladı. Yıkma işleminin gerçekleştiği evin üçüncü katta bir apartman dairesi olduğunu belirten tanıklar, işgalci israil ordusuna ait küçük buldozerlerin dairenin duvarlarını yıktığını aktardı. Evin yıkılmasına engel olmak isteyen Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında arbede yaşandı. İşgalci israil askerleri gençlere karşı gerçek mermiyle saldırıda bulundu. Filistinli İrfaiyye, 27 Şubat'ta Kudüs'te işgalci bir Yahudi’yi öldürmekle suçlanıyor.

ŞEHİT EL-BERGUSİ'NİN DE EVİNİ YIKTILAR

İşgal güçleri geçtiğimiz çarşamba günü de Batı Yaka'da geçen yıl sonu 8 işgalci Yahudi’nin yaralandığı silahlı saldırının sorumlusu olduğu iddia edilerek şehit edilen Ömer Salih el-Bergusi'nin evini yıkmıştı. Batı Yaka'daki Ofra Yahudi yerleşim birimi yakınındaki silahlı saldırıdan sorumlu olduğu iddiasıyla şehit edilen Bergusi'nin Ramallah'ın Kober beldesindeki evi, işgalci askerler tarafından yıkılmış, evin yakınında Filistinli gençler ile işgalci israil askerleri arasında arbede yaşanmıştı. İşgalci israil ordusu, Ofra Yahudi yerleşim birimi yakınında 9 Aralık'ta düzenlenen saldırının sorumlusu olduğu iddia edilen Filistinli el-Bergusi'nin, 12 Aralık 2018 günü Ramallah yakınındaki Serda beldesinde bir eve düzenlenen baskında şehit edildiğini duyurmuştu.

İŞGAL GÜÇLERİ, KARDEŞİNİN DE EVİNİ YIKMIŞTI

İşgalci israil ordusu, 7 Mart'ta da geçen yıl sonu 2 işgalci israil askerini öldürmekle suçlanan, Salih'in kardeşi Asım el-Bergusi'nin de Ramallah kentine bağlı Kober beldesindeki evini yıkmıştı. Asım el-Bergusi de 9 Aralık 2018'de Ofra Yahudi yerleşim biriminde 8 Yahudi'nin yaralanması, 12 Aralık'ta da Givat Asaf yerleşim biriminde 2 askerin ölmesi ve 1'inin yaralanmasıyla sonuçlanan iki saldırıyı düzenlemekle suçlanıyor. Asım 8 Ocak'ta işgal güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

KAMUOYU DÖRT GÖZLE İSRAİL’İN YIKILMASINI BEKLİYOR

Kurulduğu günden beri yıkma, yakma ve öldürmekten başka bir icraata imza atmayan işgal devletinin yıkılacağı günleri kamuoyu dört gözle bekliyor. Şehit ediyor, esir alıyor, evlerini yıkıp Filistinli Müslümanları teslim almaya çalışıyor.

Şehit ve esirlerin evlerini yıkıyorlar…  Yıkılasın israil!

YARALININ HASTANEYE KALDIRILMASINA İŞGALCİ ENGEL

İşgal güçleri, Batı Yaka'da da Filistinli bir kadının işgalci bir Yahudi’nin sebep olduğu trafik kazasında hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen gruba saldırıda bulundu. Filistinli Fatma Süleyman, Batı Yaka'daki Beytüllahim kentinin güneyinde yer alan Takku beldesinde önceki sabah bir Yahudi’nin kullandığı kamyonun arabasına çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olayı protesto etmek için beldede toplanan Filistinliler, işgal güçlerinin saldırısına maruz kaldı.  İşgal güçleri, protestoya katılan Filistinlileri dağıtmak için gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullandı. Saldırı sırasında kimliği henüz bilinmeyen bir Filistinli genç işgal güçlerince bacağından vuruldu.

SİYONİST ASKER YARALIYA YARDIMA GELEN FİLİSTİNLİLERE SİLAH ÇEKTİ

İşgal güçleri vurulan genci gözaltına almaya çalışırken, çevredeki Filistinliler de yaralıyı hastaneye kaldırmak istedi. Yardıma gelen Filistinlilere silah doğrultan işgalci israil askerleri, bir süre Filistinli gencin hastaneye kaldırılmasına izin vermedi. Daha sonra kadınların da aralarında bulunduğu Filistinliler yaralı genci işgal güçlerinin elinden alarak hastaneye kaldırdı. İşgalci bir Yahudi tarafından kullanıldığı belirtilen kamyon, önceki sabah Takku beldesi yakınındaki yolda Filistinli Fatma Süleyman'ın hakimiyetindeki araca arkadan çarpmış, 42 yaşındaki Süleyman kazada hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir