• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Muşlular Beraat Kandili dualarla ihya etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ülke genelinde olduğu gibi Muş’ta da Şaban ayının 15'inci gecesi olan Beraat Kandili, dualarla ihya edildi.

Beraat Kandili dolayısıyla Muş İl Müftülüğü tarafından Merkez Camii'nde bir program program gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlit, kasideler ve salavat-ı şerifelerin okunmasının ardından, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Güneş’in Beraat Kandili'nin önemi hakkında yaptığı sohbetle devam etti.

Kandil gecelerinin arınma ve yıllık ibadet programlarının yapıldığı geceler olduğunu söyleyen Güneş, “Bugün bizim Allah katındaki kalitemizi kontrol etme ve kendimizi muhasebeye çekme zamanıdır. Özellikle Allah katında takdir bulunacak olan bütün işleri ve bizim aleyhimize, lehimize olacak bütün işlerin planlamasını yapıp bir yıl boyunca da bu plana sadık kalınacak günlerin başlangıcıdır. Bundan dolayı bizler içimizdeki günahsız ağızlara sahip olan çocuklarımızla birlikte yapacağımız samimi dualarla Allah'a yapacağımız istek ve dilekler ile bir yıla dua ile ibadet ile başlayıp yine ibadet ve dua ile bitireceğimiz bir programa uymanın azim ve gayreti içerisinde olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Güneş, son olarak şöyle konuştu: “Bizler Allah katında çok kıymetliyiz. Bizler Allah’u Teala’nın imtihan ettiği varlıklarız. Allah'ın kulum dediği ve kendisinden gördüğü varlıklarız.  insan bazen bilerek bazen de farkına varmayarak bu kıymeti heder ettiği zamanlar olabiliyor. Bu feyizli geceler topyekûn kalitemizin yükselebileceği faziletli günlerdir.”

Program yapılan duanın ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir