• DOLAR 32.338
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2244.01
  • ...
Beraat Kandili'nde Gaziantep’te camiler doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının da on dördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan Beraat Kandili dolayısıyla Gaziantep’te, genciyle yaşlısıyla vatandaşlar camileri doldurdu. Beraat Kandili nedeniyle camilere akın eden vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

Gaziantep'te Beraat Kandili'ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden vatandaşlar, bu mübarek geceyi namaz ve dua ile geçirdi. Ellerin dua için açıldığı mübarek gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden kentte camileri dolduran vatandaşlar, büyük bir coşku ile geceyi ihya etti.

Beraat Kandili coşkusu tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de camilerin tıklım tıklım dolmasına vesile olurken, camilere akın eden vatandaşlar, geceyi namaz kılıp, dua ederek ihya ettiler. Kandil dolayısıyla camilerde Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifler, ilahi ve kasideler okunup, sohbetler yapıldı.

Gaziantepliler, akşam saatlerinden itibaren evlerine yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçirdi. Yatsı ezanın okunmasıyla camilere gelen vatandaşlar, Ulu Camii başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti. Beraat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, camilerde namaz için saf tuttu.

Camileri dolduran 7'den 70'e kadın-erkek bütün cemaat okunan Kur'an-ı Kerim’i can kulağıyla dinleyip İslam âlemi için bol bol dua etti. Kandil’e özel olarak program düzenlenen Ulu Camii’yi dolduran kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi, namaz kılıp, dua etti. Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle Kandil’in manevi atmosferini yaşadı.

 Ulu Camii’nde yatsı namazını cemaat ile kılan vatandaşlar, namaz sonrası ise gecenin önemine dair Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı vaazı, namazın ardından da okunan tesbihat ve Kur'an'ı Kerim’i dinledi.

“Hayra sahip çıkalım, hayır çoğalsın”

Gecenin önemine dair bir vaaz veren Çelik, bu gecenin bir fırsat olduğunu belirterek, tüm Müslümanların mümince amellerde bulunması gerektiğini söyledi.

Çelik, “Ortaya mümince ve Müslümanca bir amel koyalım. Hayra sahip çıkalım, hayır çoğalsın. İyiliğe sahip çıkalım, iyilik çoğalsın. Dostluğa sahip çıkalım, dostluk çoğalsın. Kardeşliğimize sahip çıkalım, kardeşlik çoğalsın. Neye sahip çıkarsak o yaşar.  Neye sahip çıkarsak o artar, o çoğalır. Onun için Beraat Kandili’nde camilere koşuyoruz, oruçlar tutuyoruz, sadakalar veriyoruz ve birbirimizi tebrik ediyoruz. Yalnız tebrikler, kutlamalar sadece söylemde kalmamalıdır. Amele de dönüşmelidir. Çünkü Rabbimiz yaptığımız amelleri ve geriye bıraktığımız eserleri yazmaktadır.” dedi.

Namaz çıkışı Beraat Kandili ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepli vatandaşlar ise bu geceye ulaştıkları için çok mutlu olduklarını ve bu geceye ulaştıkları gibi Ramazan ayına da kavuşmayı temenni ettiler.

“Bu geceyi bol bol dua ve ibadetle geçirmeliyiz”

Bu geceye kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Elif Köken, “Herkesin Beraat Kandili’ni kutluyorum. Herkesin gönlünde olanı Rabbim hayırlı eylesin. Ramazan için dua ediyoruz. Allah her yılı bir önceki yıldan güzel geçirsin. Bu geceyi bol bol dua ederek ve ibadetle geçirmeliyiz.” dedi.

Bu gecenin İslam aleminin birliğine ve beraberliğine vesile olmasını dileyen Muhammed Hasan da “Bu gecede Rabbim ümmet-i Muhammed'i birlik beraberlik üzere kılsın. İnsanların kalbinden zulmü silsin. Yerine merhameti koysun. Rabbimizden beraat umuyoruz. Rabbimizden af diliyoruz. Onun kapısına geldik. Umuyoruz ki af oluruz. Ramazan ayına da yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan sevinçtir, berekettir, mağfirettir. Ramazan Kur'an ile müjdelenen bir aydır. Ramazan Peygamber efendimize Kur’an-ı Kerim'in indiği aydır. Bu ayın bereketini Rabbimizden temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu gece Rabbimizin bize sunduğu bir gecedir, bizim için bir fırsattır”

Bu gecenin herkese huzur, barış ve mutluluk getirmesini dileyen Çiğdem Yılmaz da “Rabbim hepimizin beraatını nail eylesin. Yaptığımız ibadetleri kabul etsin. O şuura varmayı nasip eylesin. Rabbim ümmet-i Muhammed'in yardımcısı olsun. Bu gece Rabbimizin bize sunduğu bir gecedir, bizim için bir fırsattır. Bu gece mümkünse ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz. Camilerimizi boş bırakmayalım. Zikir çekerek bütün ümmeti Muhammed'e dua ederek bu gecemizi değerlendirebiliriz. Mümkünse bol bol Kur'an-ı Kerim okumalıyız. Teheccüde kalkarak ibadet etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Mustafa Yıldırım ise “Bütün İslam aleminin kandili mübarek olsun. Bu gece bol bol namaz kılıp dua etmeliyiz. Bütün İslam ümmetine de dua etmeliyiz. Bu geceyi değerlendirmek için ailece camiye geldik. Çocuklarımızın da şimdiden camiye alışmasını istedik. Bu gecelerin önemini öğrensinler diye camiye getirdik.” diye konuştu.

“Bütün insanların Allah’tan af ve mağfiret dilemesi gereken bir gece”

Hüseyin Bozslan da “Öncelikle Beraat gecemizin bütün insanlığa, İslam âlemine hayırlar getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Yine Rabbimize hamdüsenalar olsun böyle önemli gecelere ulaştık. Bu gece adı üstünde Beraat gecesi. Bütün insanların Allah’tan af ve mağfiret dilemesi gereken bir gecedir.” şeklinde konuştu.

Bu gecenin mübarek bir gece olduğunu ifade eden Hüseyin Söğütçü de İslam âleminin Berat Kandili’ni kutlayarak, şunları söyledi:

“Rabbimden bütün Müslümanlara bu mübarek geceyi hayırlara vesile kılmasını diliyorum. Huzura ve barış içerisinde yaşamayı diliyorum. Vatanımıza ve milletimize birlik ve beraberlik diliyorum. Allah’a hamdolsun bu mübarek geceye ulaştık. Bundan dolayı Rabbimize şükür ediyoruz. İnşallah Ramazan ayına ulaşmayı da Rabbim bizlere nasip etsin.” diye belirtti.

Hüseyin Emrullah Bakır ve Mehmet Yaroğlu da İslam âleminin Berat Kandili’ni kutlayarak, bu gecenin herkese huzur, barış ve mutluluk getirmesini dilediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir