• DOLAR 32.339
  • EURO 35.194
  • ALTIN 2242.138
  • ...

Dicle Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, akademik alanda görev yapan araştırmacıların ve doktora öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Becerilerinin Geliştirilmesi için panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hayrullah Akyıldız yaptı.

Öğretim elemanlarının akademik yönlerini güçlendirmeleri ve proje yazımı konusunda daha deneyimli hale gelmeleri için gerçekleştirilen eğitimin önemine vurgu yapan Akyıldız, "Bilimin ilerlemesi, sürekli araştırma ve geliştirme ile mümkündür. Üniversitelerimiz de bilim yuvasıdır." dedi.

Akyıldız, Dicle Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi verdikten sonra katılım sağlayan panelistlere teşekkür etti.

Panele katılan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, projelerin ülkelerin yönetimlerine yön veren faaliyetler olduğunu, projelerin yöneticilere de ışık tuttuğunu belirtti. Gül, Dicle Üniversitesi Proje Ofisinin son yıllarda daha aktif olarak çalıştığına dikkat çekerek, proje hazırlama, projenin iyi analiz edilmesi, proje yazım, bütçelendirme ve sunum süreçlerinin nasıl daha verimli kurgulanabileceği hakkında bilgiler verdi. (Ramazan Zeren – İLKHA)