• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Beraat Kandili’nde camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi olan Beraat Kandili, yurdun birçok yerinde olduğu gibi Mardin ve ilçelerinde de dualarla ihya edildi.

Mardin merkez Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Derik, Mazıdağı, Dargeçit, Yeşilli, Savur ve Ömerli ilçelerindeki merkezi camilere akın eden Müslümanlar, bol bol dua ederek namaz kıldı.

Camiye gelen vatandaşlardan Mehmet Nur Aslan, tüm Müslümanların Beraat Gecesi’ni tebrik ederek, camide dua edip namaz kılacağını söyledi.

Mehmet Sıddık Irmak ise “Bugün Beraat Gecesi’dir, bu yüzden camiye geldik. İnşallah programa katılıp namaz kılıp dua edeceğiz. Özellikle Ortadoğu’da akan kanın durması için hemen yanı başımızdaki Suriye’de savaşın sona ermesi için dua edeceğiz. Rabbim tüm Müslümanların duasını kabul etsin.” dedi.

Beraat Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni eden Ümran Yücedağ, bu mübarek geceyi ibadet ederek geçireceklerini, Allah’tan herkesin ibadetini kabul etmesini temenni etti.

Vatandaşlardan Hüsnü Damar, “Tüm Müslümanların Beraat Gecesini kutluyorum, hayırlara vesile olmasını ve huzur getirmesini diliyorum inşallah.  Bu geceyi ibadetle geçireceğiz, Rabbim herkesin ibadetini ve duasını kabul etsin.” diye konuştu.

Camilere erkeklerin yanı sıra kadınlar da akın etti. Kadınlardan Müzeyyen Akpolat, Beraat Kandili nedeniyle camiye geldiğini ve dua edip Kur’an okuyacağını söyledi.

Semire Erdoğan da Müslümanların Beraat Kandilini tebrik ederek, bu gecenin hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz etti.

Şükriye Erdoğmak ise “Bugün Beraat Kandilidir. Bu yüzden camiye gelip namaz kılacağız, dua edip Kur’an-ı Kerim okuyacağız. Herkesin kandili mübarek olsun.” dedi.

Çocuklardan Muhammed Emin Erdem de camiye namaz kılmaya geldiğini ve kandil nedeniyle dua edeceğini söyledi. 

Yatısı namazının ardından başlayan Kur'an-ı Kerim'in okunduğu gecede Mevlid-i Şerif ve ilahiler de seslendirildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de Cumhuriyet döneminde ahır olarak kullanılan ve halen o dönemin izlerini taşıyan 8 asırlık tarihi Ulu Cami ile merkezde bulunan Yeni Cami’de de kandil dolayısıyla program düzenlendi.

Yatısı namazından hemen önce camiye gelen kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi namaz kılarak, dua etti.

Gecenin önemine binaen Vaiz Kemal Kahraman, verdiği vaazında, kandilin günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşlara geceyi dua ederek geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kahraman, “Beraat gecesi Müslümanların kurtuluş gecesidir, bu gece Allah ile irtibatımızı daha çok sıkılaştıralım. Fecre kadar Allah’a yalvaracağız ve bu gece kimin ne isteği varsa Allah-u Teala’dan istesin. Bu gece hayat muhasebemizi yapmamız ve kendimizi hesaba çekelim. Geçen Beraat Kandili’nde aramız olup da şu an da aramızda olmayanlar var. Bir dahaki Beraat Gecesi’ne erişeceğimizin bir garantisi var mı? Günahlarımızdan pişmanlık duyup tövbe edelim.” dedi.

Gecenin sonunda ise cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir