• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Beraat yükümlülükten kurtulmak için bir fırsattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu, bu gece idrak edilecek Beraat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Platformun mesajında, "Hicri takvimde Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen gecede İlahi rahmet ve mağfiretin yeryüzüne yayıldığı, Müslümanların Allah'ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Beraat gecesi denmiştir." denildi.

Hazreti Muhammed'in bu geceyi işaret ettiğine değinilen mesajda, "Bu geceyi Müslümanlar açısından önemli kılan husus mübarek üç aylardan olan Şaban ayının içerisinde olmasının yanında Peygamber Efendimizin birkaç rivayetle bu geceye işaret etmesi olmuştur. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Şaban ayı ile ilgili 'Şaban ayı Recep ile Ramazan arasındadır; ne var ki insanların çoğu bunun farkında değildirler. Şaban ayında ameller Allah'a yükselir. Oruçlu iken amellerimin yükselmesini isterim' buyurmuştur. Bir diğer hadiste ise 'Allah Teâlâ, Şaban'ın on beşinci gecesi kullarına rahmetle nazar eder, kendisine ortak koşanlar ve Müslümanlara kin ve düşmanlık besleyenlerin dışındakileri affeder.' buyurmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Mesajda, şunlar kaydedildi: "Kutsal kitabımız Kur'an perspektifinde Beraat; iman ve tevhid mücadelesidir. 'La İlahe İllallah' diyen bir Müslümanın, tüm beşeri ilah ve ideolojileri reddetmesi, bütün dünya şirke girdiğinde ve tek başına kaldığında bile; Hazreti İbrahim  gibi küfür, şirk ve zulümden uzaklaşarak, inanç ve davasında sebat göstererek İslam'dan ödün vermemesi demektedir. Beraat, hakkı üstün tutmak, batıldan uzaklaşmaktır. Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin ifadesiyle Hakk'ın hatırını âlî bilip, hiçbir hatıra feda etmemek ve Hakk'ın kırılmaması için uğraşmak, ilahi olmayan beşeri ideolojileri Hakk'a feda edebilmektir. Beraat, İslam dışı tüm inanç, ideoloji, adet, gelenek ve kalıntıları kalpten çıkarmak ve onlardan nefret ederek gerektiğinde bu uğurda her türlü bedele razı olmaktır. Beraat kalpte başlayıp, hakiki imanı elde etmek ve tevhidi mücadeleyi sürdürmekle kemale erer. Yüce Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de, 'Kim, tağutu reddederek Allah'a inanırsa kopması söz konusu olmayan sapasağlam bir kulpa yapışmıştır' (Bakara, 2/256) diyerek iman etmeden önce kalbin arındırılması gerektiğini ve sonrasında imanla ihya edilmesini ifade etmektedir."

Beraat'ın belirli bir zamana ve mekâna özgü olmadığına dikkat çekilen mesajda, "Beraat küfür ve tevhid mücadelesi olması hasebiyle her zaman ve mekânda sergilenmesi gereken bir duruştur. Allah için sevmek ve Allah için düşmanlık etmek, Müslümanlara kin ve nefret beslememek ve şirkin zahiri ve batıni bütün çeşitlerinden uzak durmak Beraat Kandilinin biz Müslümanlara getirdiği önemli mesajlardır. Bütün hayatımızın fihristesini oluşturan bu mübarek gecede bir nefis muhasebesi yapıp, günahlarımızla yüzleşerek tövbe edelim. İslam karşıtı olanlarla aramıza mesafe koyup Mümin kardeşlerimizle bağlarımızı pekiştirelim. Bu münasebetle bu gecede elden geldiği kadar Kur'an ile istiğfar ve salavat ile meşgul olarak, günahlarımızdan beraat ederek, bu fani hayatta ebedi hayatımızın beraatını alıp borçtan ve yükümlülükten kurtulalım inşallah." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir