• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
BAE ajanları İstanbul'da yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 Birleşik Arap Emirliği ajanı İstanbul'da yakalandığı ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildiği belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı 2 istihbarat yetkilisi İstanbul'da casusluk iddiasıyla gözaltına alındı.

BAE vatandaşı olmayan iki ajanın, İstanbul emniyetinde yapılan sorgularında Birleşik Arap Emirlikleri'ne çalıştıklarını itiraf ettiği belirtildi.

İki ajanın Ankara ve İstanbul'da içerisinde bulundukları yoğun telefon ve görüşme trafiğinin dikkat çekmesi üzerine teknik ve fiziki takip inceleye alındıkları belirtildi.

Ajanların, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından takip edildiği ve bu takip sırasında Ankara, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da çok sayıda kişiyle görüştükleri tespit edildiği kaydedildi.

Yakalanan kişilerden birinin Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla bağlantılı bir kişiyle telefon görüşmesi de yaptığı bildirildi.

Habertürk'te yer alan habere göre ise MİT'in elde ettiği bulgular üzerine Pazartesi günü MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonu ile yakalanan BAE ajanlarının sorgularında itiraflarda bulundukları öğrenildi.

Sorgulamaları devam eden iki görevlinin Kaşıkçı cinayeti sonrası Türkiye'de istihbarat ağını kaybeden Suudi Arabistan'ın yerine Türkiye'de yeni bir ağ oluşturmaya çalıştığı belirlendi.

İki istihbaratçının BAE adına çalıştıklarını itiraf etmelerine karşın, Pazartesi gününden bu yana BAE makamlarında ajanlarla ilgili herhangi bir talep gelmediği ifade edildi. MİT ve İstanbul Emniyeti'nin bu operasyonu aynı zamanda, yabancı istihbarat örgütlerinin İstanbul'da yapacakları olası toplantıların engellenmesiyle ilgili olarak önemli bir mesaj da taşıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir