• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Zarif: Türkiye ile ilişkilerimiz daha önceye kıyasla eşsiz sayılabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ziyaretini değerlendiren İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "Bu ziyaret kapsamında Türk yetkililerle ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konuları masaya yatırma fırsatını yakaladık. Türkiye ile son yıllarda ulaştığımız işbirliği düzeyi daha önceye kıyasla eşsiz sayılabilir." dedi.

Suriye krizinin derinlemesine görüşüldüğüne işaret eden Zarif, Ankara ziyaretinde İdlib’in durumu, ABD askerlerinin Suriye’deki varlığı ve Suriye siyasi sürecinin ele alındığını belirtti.

"Türk dostlarımız her zaman ABD’nin İran yaptırımları ve Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütleri listesine alması kararını reddetmişlerdir." diyen Zarif, yaptırımlara rağmen ikili işbirliğinin artması konusunda farklı seçenekleri değerlendirdiklerini ifade etti.

Türkiye’nin ekonomi, güvenlik, siyasi, bölgesel ve uluslararası alanlarda İran’la ciddi işbirliği yapmak istediğinin altını çizen İranlı yetkili, "Son yıllarda ulaştığımız işbirliği düzeyi daha önceye kıyasla eşsiz sayılabilir." diye kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani hükümetinin komşularla ilişkilere öncelik tanıdığına değinen Zarif, diğer komşularla da iyi ilişki içinde olduklarını ve bu politikanın başarılı bir biçimde uygulandığını sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir