• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tehlike oluşturan metruk bina yıktırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis'te, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar, halkı tedirgin ediyor. Bitlis'in her mahallesinde bulunan, kullanılmayarak terk edilen kerpiç evler, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Kentte bulunan ve kaderine terk edilen yüzlerce evin bazıları tarihi tescilliyken, bazıları da sahipleri tarafından kullanılmayarak atıl duruma bırakılmış.

Kentte etkili olan yağışlar nedeniyle birçok metruk ev ve bahçe duvarları yıkıldı. Çarşı merkezinde ve mahalle aralarında bulunan metruk kerpiç evlerin yağışlardan dolayı yıkılması halkı tedirgin ediyor. Öğrencilerin ve mahalle sakinlerin kullandığı sokaklarda yıkılan evler, vatandaşların tepkisine neden oluyor. “Metruk binalar vatandaşları tedirgin ediyor” başlığıyla İLKHA’nın gündeme taşıdığı metruk bina ve çevresinde bulunan başka metruk yapılarda belediye iş makineleriyle yıktırıldı.

Yıkımın gerçekleşmesinin ardında mahalle sakinleri, rahat bir nefes aldı. Diğer mahallelerde bulunan metruk yapılarında yıkılması gerektiğini belirten vatandaşlar, ölümler gerçekleşmeden bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade ettiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir