• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
"İslam'ın ilk emri 'oku'dur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesindeki Şehit Cuma Akıl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Şehit Cuma Akıl Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda öğrencilere hitap eden Tahmazoğlu, şehrin eğitim seviyesinin yükselmesi konusunda birçok alanda önemli destekler sağladıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Öğrencilerimizle bir araya gelerek, onların bizlerden beklentisini ve birlikte neler yapacağımız konusunda istişarede bulunuyoruz. Eğitimi çok önemsiyoruz. Dinimizin ilk emri de ‘oku’dur. Dinimiz, bizlere beşikten mezara kadar okumayı, öğrenmeyi emrediyor. Dolayısıyla bizler her zaman okumaya öğrenmeye gayret edeceğiz.” dedi.

Şahinbey Belediyesi olarak eğitime çok önemli destekler verdiklerini belirten Tahmazoğlu, “Belediye olarak 4 tane okul yapıp Milli Eğitim’in hizmetine sunduk. Havaalanı yolu üzerine yapılan Uluslararası İmam Hatip ve Hoşgör Külliyesi için yurt yapıyoruz. Bunların yanı sıra okullarımıza halı saha, voleybol ve basketbol sahaları yapıyoruz. Okul birincilerine bilgisayar hediye ediyoruz. Öğrencilerimize her ay kitap dağıtıp yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler verip umreye gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencileri Bosna Hersek ve Kudüs’e götürmeyi düşünüyoruz”

Başarıyı ödüllendirmeye devam edeceklerini de ifade eden Tahmazoğlu, “Bu yıldan itibaren bilgisayar hediye etmek yerine başarılı öğrencilerimizi yurt dışına götürmeyi planlıyoruz. Bu yıl bizim hedefimiz; öğrencilerimizi Bosna Hersek’e gelecek yıl ise Kudüs’e götürmeyi düşünüyoruz. Yine öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürerek ecdadıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Okullarımıza kütüphaneler yapıp 189 tane sosyal tesis ve gençlik merkezleri yaparak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Eğitime desteğimizi arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ÖNDER Gaziantep Şube Başkanı Uzman Dr. Yemliha Aksoy da derneğin kuruluş amacını anlatarak, “Bu tür periyodik organizasyonlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sizin okulunuz bizim için önem arz ediyor. Gaziantep ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, imam hatip okullarımızın korunması, kollanması ve yaşatılması amacıyla kurulmuştur. Sizlerin maddi manevi sıkıntılarına çözüm bulmak ve geleceğinizi tasarlamak amacıyla kurulmuş bir dernektir. 2004 yılından bu yana faaliyetlerini yürütmektedir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tahmazoğlu, öğrencilerle soru-cevap şeklinde sohbet etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir