• DOLAR 32.535
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2491.605
  • ...
Hamas: Ev yıkma politikası Batı Yaka’da direnişi durduramayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit Salih El-Bergusi’nin evinin yıkılması üzerine konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Hamas, işgalcilerin Filistinli direnişçilerin ailelerinin dahi peşine düştüklerini ve şehitlerin naaşlarını ellerinde tuttuklarını, fakat bu politikanın Filistin halkının direnişi karşısında başarısız olduğunu ifade etti.

El-Bergusi ailesinin evlatlarından birçoğunu şehit verdiğine işaret eden Hamas, Filistin topraklarında 30 yılı aşkın bir süredir fedakârlıklarda bulunan ailenin fertlerinden birçoğunun da işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu hatırlattı.

İşgal rejimi liderlerine seslenen Hamas, direnişçilerin ve ailelerinin evlerini yıkarak kazandığı sahte zaferlerin Batı Yaka’da direnişi durduramayacağını söyledi.

Hamas Hareketi, “Halkımız toprakları üzerindeki kutsal hakkını kuşanarak direnişini sürdürecek.” dedi.

Evinin enkazı üzerinde dimdik duran El-Bergusi ailesine övgüde bulunan Hamas, ailenin yanında duran Kuber köyü halkını da selamladı.

İşgal güçleri 17 Nisan Çarşamba günü erken saatlerde şehit Salih Ömer El-Bergusi’nin Ramallah kentinin kuzeybatısındaki Kuber köyünde bulunan evini yıkmıştı.

Ofra yakınlarında 8 Yahudi'yi yaraladıktan sonra işgal güçlerince aranan Salih El-Bergusi, Aralık ayında işgal rejimi özel kuvvetleriyle girdiği çatışmada şehit olmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir