• DOLAR 32.517
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2490.457
  • ...
Batman Üniversitesinde Dil Araştırma Merkezi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile İnovasyon ve Girişimcilik Topluluğu tarafından organize edilen "Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ve Roleda Makine Öğrencilerle Buluşuyor" kariyer etkinliği düzenlendi.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, üniversite personeli ve öğrencileri ile STK temsilcileri katıldı.

Kariyer etkinliği programının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğrencilerinin kaliteli bir öğretime kavuşması için her türlü altyapıyı, üstyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Durmuş, "Bu kapsamda Dil Araştırma Merkezi kurduk, yakında Resmi Gazete'de yayınlanır. Bir dilin bir insana neler kattığını çok iyi biliyorum. Bu sebeple içinde bulunduğumuz coğrafyada Arapça, Kürtçe, İngilizce ve Çince dillerini öğrenmeniz size katma değer oluşturacaktır. Geçenlerde Umman’daydım. Umman’da Arapça konuşan bizim mühendis çocuklarımızı gördüm. Çok müthiş işler yaptıklarını gördüm. Bir ülkede o ülkenin diliyle insanlarına hitap ettiğinizde, nasıl yabancılar yarım yamalak Türkçesiyle '’naşilşiniz’' dediğinde bizim hoşumuza gidiyor ise onlarla da Arapça konuştuğunuzda, selam verdiğinizde, akıcı bir Arapça ile onlara hitap ettiğinizde çok hoşlarına gidiyor. Bizim bu coğrafyada Arapça konuşan Türkçe, Kürtçe, İngilizce konuşan çocuklarımızın katma değerleri çok yükseliyor. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz diye araştırmalar yapıyoruz." dedi.

Gebze Üniversitesi’yle yaptıkları işbirliği sayesinde mühendislerinin seviyelerini daha da çok yükselteceklerini ifade eden Durmuş, "Mühendislerimizi aranan mühendisler seviyesine getireceğiz. Hocalarımız ileri araştırmalar yapacak, devletin imkânlarını her iki üniversite için kullanacağız." dedi.

Öğrencilerinin kaliteli yetişmesi için çabaladıklarını vurgulayan Durmuş, öğrencilerinden bazı istekleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Birinci isteğim; çok çalışmanız, tembellik elbisesini üzerinizden atmanızdır. Çok okuyup, gece gündüz çalışmanızdır. Emin olun teknolojide başarılı olan ülkeler sizden daha zeki değiller. Sadece sizden daha fazla çalıştıkları için ilerideler. İkinci isteğim ise özgür fikirli olup, aklınızı ideallerinizi kimseye esir etmemenizdir. Aklı hür, vicdanı hür olun. Böyle olursanız her şeyin üstesinden gelirsiniz. İlk önce kendiniz için çalışıp kendinizi kurtarın, sonra ailenizi kurtarın, sonra bölgenizi, sonrada ülkenizi kurtarın. Vatana, millete hayırlı evlatlar olun. Dinimizin ilk emrettiği gibi okuyun."

Kariyer etkinliğinde selamlama konuşması yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Batman Üniversitesi ile iş birliğine yönelik protokol imzaladıklarını belirterek, "Batman Üniversitesi’nin otomotiv alanında, moleküler biyoloji alanında ve en önemlisi arkeoloji alanında harika çalışmaları var. Doğrusu kıskandım. Bunlar bizde de olsun inşallah diyoruz." dedi. 

Özellikle Batman Üniversitesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra Gebze Teknik Üniversitesi’nde yükseklisans, doktora yapmasını istediklerini belirten Aslan, "Bu konuda sizleri teşvik etmek istiyoruz. Orda sizlerle beraber olmayı arzu ediyoruz. Gebze Teknik Üniversitesi, bulunduğu konum itibarıyla hakikaten Marmara Bölgesi’nde sanayinin tam merkezinde olan bir üniversitedir. Sizden daha küçük bir üniversiteyiz, bin 500 öğrencimiz var. Ama öğrencilerimizin yüzde 50’si lisansüstü seviyesinde, bir araştırma üniversitesiyiz. Dolayısı ile sizin gibi başarılı değerli öğrencileri üniversitemizde görmekten mutluluk duyarız." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir