• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonunun düzenlediği uluslararası "İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar" konferansına katılcak, genel merkez hizmet binasının açılışını yapacak. 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. 

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kamu Diplomasi Kurumu ev sahipliğinde yapılan "İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi" başlıklı teknik destek projesinin tanıtım toplantısı ile Parlamenterler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneğince düzenlenen "Egemenlik Konseri"ne iştirak edecek.

3- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Memur-Sen Konfederasyonunun "İşi̇n Geleceği̇, Tehditler ve Fırsatlar" konulu uluslararası konferansına katılacak.

4- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her iki bakanlık arasında Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine iştirak edecek.

5- Meclis Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

6- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Trabzon Günleri" etkinliğine katılacak.

7- TÜİK, "İstatistiklerle Çocuk 2018" bültenini yayımlayacak.

8- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Memur-Sen Konfederasyonu 6. Olağan Genel Kurulu'na katılacak, Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışında Yaşayan ​​​​Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tangara ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

9- Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı kapsamında Türkiye'nin de "onur konuğu ülke" olarak katıldığı 41. Uluslararası Moskova Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirilecek.

10- Sudan'da askeri darbe sonrası ordunun atacağı adımlar ve muhaliflerle halkın tepkisi takip edilecek.

11- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

12- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davanın duruşması, 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- Darbe girişimine ilişkin eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın da aralarında bulunduğu 39 sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de devam edilecek.

- Darbe girişiminde, Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 65’i tutuklu 159 sanığın yargılanması, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de sürecek.

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan dava açılan eski vergi müfettişi ve öğretmen 3 sanığın yargılanmasına Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapılanması içerisinde "zümre başkanı" olduğu iddia edilen Erol Arslan ile örgüt içerisinde "öğretmen" statüsünde yer aldığı iddia edilen eşi Yasemin Arslan'ın yargılanmalarına devam edilecek.

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü'ndeki eylemlere ilişkin görülen davada beraat kararı bozulan dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin eski emir subayı Sedat Kaya'nın yargılanmasına başlanacak.

13- 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde 122,6 kilometrelik Çanakkale-Edremit etabı geçilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir