• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Bingöl'de kaçak yapılar yıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, üç farklı mahallede bulunan kaçak yapı ve büfelerin kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışma sonucunda Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi ile İçmeler Mahallesi'nde bulunan ruhsatsız büfeler kaldırıldı. Kültür Mahallesi Oğuzhan Caddesi üzerinde bulunan kaçak yapı da yıkıldı." denildi.

Kaçak, ruhsatsız ve usule uygun olmayan yapılarla kararlı bir şekilde mücadele edileceği vurgulanan açıklamada, "İlimizde ruhsatsız büfeler ile kaçak yapılara kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Gerek geçmiş yıllarda gerekse yakın dönemde inşa edilen kaçak yapılar, tespit edilerek yıkılacaktır. Bu hususta hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacaktır. Öte yandan daha önce ruhsat alan büfelerin kontrolü sağlanacaktır. Belirlenen metrekare alanı dışında yapılan tüm ek ve uzantılar yıkılacaktır." diye belirtildi.

Kaçak yapı ve metruk binaların planlı bir şekilde yıkılacağı vurgulanan açıklamada, son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Kaçak yapıların yanı sıra uyuşturucu bataklığına dönen metruk yapıları da Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürdüğümüz çalışmayla tespit edip yıkımını gerçekleştiriyoruz. İşgallerle mücadele noktasında vatandaşlarımızın duyarlılığı çok önemli. Çevresinde kaçak yapı olan veya kaçak yapı girişimi olduğunu tespit eden vatandaşlarımız belediyemize ulaşarak bilgi versin. Yapılan kontrollerin ardından kaçak yapılar ekiplerimizce yıkılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (Nihat Kanat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir