• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
“Filistin’in Aslanı” Abdülaziz Er-Rantisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit Abdülaziz Er-Rantisi’nin şehadetinden on yıl sonra İzzeddin El-Kassam Tugayları sözünü yerine getirerek, Şehit Abdülaziz Er-Rantisi’nin adını verdiği 160 kilometre menzilli “R160” füzesiyle Tel Aviv’i vurdu.

Direnişin her alanında iz bırakan Er-Rantisi’nin adı direnişle ve direniş de onunla o kadar özdeşleşmişti ki kendisine “Filistin’in Aslanı” lakabı verilmişti.

Bugün 17 Nisan 2019...

Filistin’in Aslanı Abdülaziz Er-Rantisi’nin Gazze kentinde işgal ordusuna ait savaş uçağının otomobiline attığı füzeyle şehit oluşunun 15’inci yıldönümü.

Abdülaziz Ali Er-Rantisi 23 Ekim 1947'de Yebna köyünde dünyaya geldi. Siyonist teröristlerin köylerini işgal etmeleri sebebiyle ailesi bütün mal varlığını kaybetti ve UNRWA'nın yardımlarına muhtaç son derece yoksul aile haline geldi. Bu durum Er-Rantisi'yi de küçük yaştan itibaren çalışmaya zorladı.

Bütün zorluklara ve ailesinin yoksulluğuna rağmen öğrenimini sürdüren ve üstün zekâsıyla öne çıkan Abdülaziz Er-Rantisi, 1965'te liseyi bitirerek üniversite tahsili için Mısır'ın İskenderiye şehrine gitti.

1970'te Kahire Tıp Fakültesi'nden üstün başarıyla mezun olan Er-Rantisi, daha sonra Gazze'ye döndü ve hem doktor olarak çalışmaya başladı hem de üniversitede yüksek lisans ve doktora tahsili yaptı. Yine Mısır'da çocuk sağlığı alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

Er-Rantisi, ihtisaslarını tamamladıktan sonra 1976'dan itibaren Gazze'deki Han Yunus Nasır Hastanesi'nde çalışmaya başladı.

1978'de Gazze İslam Üniversitesi'nin açılmasından sonra bu üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Er-Rantisi, ırsi yollardan geçen hastalıklar ve çocuk sağlığı üzerine önce doçent sonra da profesör olarak dersler verdi.

Oldukça zeki ve başarılı bir şahsiyet olan Er-Rantisi’nin, meslek hayatına atıldıktan sonra çok değişik alanlarda yıldızı parladı. İlmi çalışmalarda, sosyal aktivitede, davette ve direnişte hızla tanınan, kendi gösteren bir şahsiyet oldu.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir