• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Lise öğrencileri arasında Kur'an-ı güzel okuma yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Mili Eğim Müdürlüğünce organize edilen ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde İmam Hatip dışındaki lise öğrencileri arasında yapılan, “Kuran-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması düzenlendi.

Yarışma Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Belediye Kültür Merkezi konferans Salonu'nda düzenlendi. İl genelinde 12 lisenin katıldığı yarışmada, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaları izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilerek dinlenildiği görüldü.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cahit Buyankara birinci, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ebubekir Yararlı ikinci, Genç Anadolu Lisesi öğrencisi Vedat Varan ise il üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın bir nasip meselesi ve Kur’an okuyan kişinin her zaman bir adım önde olduğunu söyledi.

Engin, “Öğrencilere, siz öndesiniz, Peygamber Efendimiz sizleri övmüştür. Bu yarışmaya katılan her öğrencimiz birbirinden değerlidir. Biz, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi birinci kabul ediyoruz. Burada yapılan, yarışma gereği sıralamayı tespit etmektir. Bu yarışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimi ve ailelerini de tebrik ediyorum.” dedi.

Yarışmaya İl Milli Müdürü Kadri Engin, Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Göçüncü, Mehmet Arslan, Ahmet Cihan Korkutata, okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir