• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Ekrem İmamoğlu mazbatasını ve başkanlık görevini devraldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

eçimlerin üzerinden geçen yaklaşık 2 haftalık sürenin ardından Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu tarafından mazbatasının verilmek üzere Çağlayan Adliyesi'ne davet edildi.

Maltepe'deki sayımların tamamlanması ve birleştirme tutanaklarının ilgili kurullara teslim edilmesinin ardından İmamoğlu'nun mazbata davetinin yapıldığı öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı da, kendilerine İl Seçim Kurulundan bir çağrı geldiğini belirtti. Ekrem İmamoğlu da İstanbul İl Seçim Kurulu görevlilerince hazırlanan mazbatayı almak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İBB'deki tören saat 18'de

Eşi Dilek İmamoğlu'nun da eşlik ettiği İmamoğlu'nu adliyenin C kapısı önünde partililerce coşkuyla karşılandı.

Partilileri selamlayan İmamoğlu, mazbatasını almak üzere il Seçim Kurulu'nun bulunduğu kata çıktı.

Burada mazbatasını alan İmamoğlu, izdiham nedeniyle Adliye çıkışında yapacağı açıklamayı iptal etti.

İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra İBB'nin Saraçhane'deki binasına geldi.

İmamoğlu, makam katında Mevlüt Uysal'dan görevi devraldı. Burada kısa bir açıklama yapan İmamoğlu, "16 milyon vatandaşımız adına mazbatamızı aldık. Bu şehre hizmet eden herkesten Allah'tan razı olsun. İstanbul'da bu haftasonu vatandaşlarımızla bir araya geleceğimiz büyük bir miting yapacağız. Allah bizi mahcup etmesin" dedi.

Yasal süreç devam edecek

AK Parti ve MHP'nin hem İstanbul geneli için hem de bazı ilçeler için İstanbul İl Seçim Kurulu'na ve YSK'ya başvuruları olmuştu.

Seçimlerin iptalini ve Büyükşehir için yeniden yapılmasını isteyen AK Parti, usulsüzlüklerin yer aldığı 3 valiz dolusu bilgi ve belge ile YSK'ya başvurmuş ve olağanüstü itiraz hakkını kullanmıştı.

İmamoğlu mazbatasını alsa da hukuki süreçte son kararı YSK verecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir