• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Cihaner Cemaatleri Gizli Odada Sorgulayacaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir Gazetenin Erzincan temsilcisi olan ve `Ergenekon Fay Hattında Erzincan` kitabının yazarı Kemal Özdemir, dün Denizli`deydi.

Ege Çarşısı`nda bulunan NT Kitabevi`nde kitabını imzalatan Özdemir, Ergenekon sanığı ve CHP`nin Denizli milletvekili adayı İlhan Cihaner hakkında açıklamalar yaptı. Cihaner`in, psikolojik baskının yoğun olarak uygulandığı gizli sorgu odasını gördüğünde şoke olduğunu belirten Özdemir, "Bu sorgu odası, adliyede savcılığın katında oluşturulmuş, cemaatlere yönelik sorguların yapılabilmesi için üç gözden ibaret karanlık, izbe bir yer. Türkiye`nin hiçbir adliyesinde bu sorgu odasına benzer bir başka sorgu odası bulmazsınız." dedi.

Cihaner`in, bu sorgu odasının varlığından başka yerlerde de bahsettiğini aktaran Özdemir, "Yaptığım çok titiz araştırma sonucunda hiçbir adliyede bu tarz bir başka sorgu odası yok. Varsa kendisini sizin aracılığınızla davet ediyorum, buradaki sorgu odası gibi bir örnek göstersin." diye konuştu. Sorgu odalarının da bir standardı olduğunu anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Havalandırması, yeterince ışık olması, belli bir büyüklükte olması gerekiyor. Bunun yönetmeliğini de aldım detaylı bir şekilde inceledim. Söz konusu yönetmeliğe uyan herhangi bir standarda sahip değil burası. Bu sorgu odasını hiçbir savcı kullanmıyordu. Kapısının kilidi özel kalemde muhafaza ediliyordu." Kemal Özdemir, gizli tanık Efe`nin "Cihaner `terör eylemleri artırılmalı` diyordu." ifadesinin de kitabıyla tamamen örtüştüğünü vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir