• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye’nin en fazla dış ticaret açığı verdiği iki ülkeden biri olan Çin’e daha fazla ihracat yaparak dış ticaret açığını azaltmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, “Çin Yılı” ilan ettiği 2019 yılında Çin’e yönelik etkinliklerini kesintisiz sürdürüyor.

EİB’DE ÇİN TİMİ KURULDU

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde ‘Çin Timi’ kurduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2019 yılı boyunca Çin pazarını tanıtmak amacıyla bu ekibin etkinliklerde kuluçka görevi yapacağını kaydetti.

EİB’DEN ÇİN’E İHRACATTA HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin Çin’e yaptığı 3 milyar dolar ihracata karşılık 21 milyar dolar ithalatı olduğu bilgisini veren Eskinazi, “Çin pazarında istediğimiz noktada değiliz. Yıllık 18 milyar dolar dış ticaret açığı veriyoruz. Şu anda Çin tarafı dünyadan ithalatını arttırma konusunda çok istekli. 2018 yılında ilk defa dünyanın en büyük ithalat fuarını düzenlediler ve bunu artık her sene düzenleyecekler. EİB’den Çin’e yıllık 300 milyon dolar seviyesinde olan ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. Doğaltaş, zeytinyağı, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, hububat, bakliyat, yaş meyve sebze, meyve sebze mamulleri, tütün sektörlerimizin Çin’e ihracatını arttırma potansiyeli yüksek” şeklinde konuştu.