• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
"Ülkemizin çıtasını daha yukarılara taşıyacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 35 bin öğrenciye spor malzemesi desteği verilecek olan kampanya kapsamında ilk spor malzemelerini dağıtmaya Gaziantep'ten başladı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şehitkamil ilçesindeki Mehmet Akif Ortaokulu'nda düzenlenen programda konuşan Bakan Kasapoğlu, "Her türlü engele rağmen ülkemizin çıtasını daha yukarılara taşıyacağız. Hem sporda hem diğer alanlarda çok daha güçlü bir Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyerek tüm dünyaya ilan edeceğiz." dedi.

Gaziantep'te daha önce gerçekleştirilen 150 milyon TL'lik spor tesisi yapımı protokol imza törenini anımsatan Bakan Kasapoğlu, Gaziantep'in bölgenin spor başkenti olacağını kaydetti.

Sporun kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kasapoğlu, "Bakanlık olarak çocukların, gençlerin spora erişimini kolaylaştırmak amacıyla pek çok tesisi hizmete sunuyoruz. Ülkemizde son 17 yılda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok güzel aşamalar kaydettik, çok güzel spor tesislerimiz var. Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen birisi ve sporu ve sporcuyu çok önemsiyor. Bu bağlamda da ülkemizdeki tesisler mükemmel tesisler. Çok güzel tesislerimiz var. Üç ay kadar önce Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğimizle çok güzel bir protokol imzaladık. 150 milyon TL değerinde spor tesislerimizin bir yıl içinde tamamlanacak olan imza törenini yaptık." ifadelerini kullandı.

"Bu bölgenin spor başkenti Gaziantep olacak"

Kasapoğlu, "Spor bizim için iyileştirici. Hepimizin bildiği bir konu. O yüzden hepimizin her gün spor yapması lazım. Biz de bu imkânları sizlere sunmak için her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Gaziantep bizim için önemli. Bu bölgenin spor başkenti Gaziantep olacak. O yüzden inşallah bugün vereceğimiz malzemeleri yapacağımız tesisleri sizler her zaman kullanacaksınız. İnternette vakit geçirmek yerine spor yapacaksınız. Gaziantep'te madalya sahibi şampiyon sporcular çıkacak. Yeter ki uyuşturucuya ve tüm kötülüklere karşı sporu önemli bir araç olarak kullanalım, değerlendirelim. Sizler bizim ülkemizin geleceğisiniz. Sizler için her türlü imkânı seferber etmeye hazırız. Her türlü engele rağmen ülkemizin çıtasını daha yukarılara taşıyacağız. Hem sporda hem diğer alanlarda çok daha güçlü bir Türkiye´yi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, 'dünya 5'ten büyüktür' diyerek bunu tüm dünyaya ilan edeceğiz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, aile olarak eğitime destek verdiklerini belirterek, destek verilecek öğrenci sayısının 35 binden 100 bine çıkarılması talebinde bulundu.

Vali Davut Gül de Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerinin destekleri ile ilde kurulan 750 okul spor kulübünün malzeme ihtiyaçlarını tamamlamayla ilgili protokol imzaladıklarını ifade ederek protokol kapsamında 100 bin lisanslı sporcunun malzemelerini verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından okuldaki öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve öğrenciler katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir