• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Okul servis araçları denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı, 20 bin 255 okul servis aracı/sürücü denetlendiğini, bin 365 trafik ihlalinin tespit edilip ve işlem yapıldığını, 133 araç trafikten men edildiğini ve bir sürücü belgesinin geçici olarak geri alındığını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Okul servis araçlarında fazla öğrenci taşınması, araç ve sürücülerinin niteliklerinin yetersiz oluşu, aşırı hız vb. hususlar, trafik güvenliğini olumsuz etkilemektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu artırmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, 12 Nisan 2019 tarihinde okul servis araçlarına yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirildi." denildi.

Açıklamanın devamında, "Yapılan denetimlerde; 20 bin 255 okul servis aracı/sürücü denetlendi, bin 365 trafik ihlali tespit edildi ve işlem yapıldı, 133 araç trafikten men edildi, bir sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Türk Polis Teşkilatı olarak, çocuklarımızın güven ve huzur ortamı içinde seyahat edebilmelerine yönelik yaptığımız çalışmaları ve trafik denetimlerimizi; ülkemiz trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılması amacına yönelik olarak yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir