• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İlhan Ömer: Trump’ın Tweet'inin ardından aldığım ölüm tehditleri arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Temsilciler Meclisi’nin ilk Müslüman kadın üyesi İlhan Ömer’ın 11 Eylül saldırılarıyla ilgili yorumu, ABD Başkanı Trump’ın Twitter mesajına konu olmuştu.

Ömer, Trump’ın Tweet’lerinin ardından ölüm tehditleri almaya başladığını söyledi ve Trump’ı aşırı sağcılığı tetiklemekle suçladı.

Ömer'in açıklamasının ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Minnesota temsilcisi Ömer'in güvenliğini arttırma konusunda önlemler alınması için harekete geçtiğini kaydetti. Pelosi Trump’a Tweet’ini geri alması çağrısında bulundu.

Pelosi’nin çağrısının ardından Trump’ın Twitter hesabında sabitlenen tweet buradan kaldırıldı ancak tamamen silinmedi.

Pelosi ve bazı Demokratlar, Trump’ı Ömer'e karşı şiddeti teşvik etmekle suçluyor.

Ömer, Amerika-İslam İlişkileri Konseyi’ndeki konuşmasında 11 Eylül saldırıları için “Çok uzun süre ikinci sınıf vatandaş olmanın rahatsızlığıyla yaşadık. Dürüst olmak gerekirse ben bundan yoruldum. Bu ülkedeki her Müslüman’ın da yorulmuş olması gerekir. Birileri bir şey yaptı ve bu yüzden biz hepimiz sivil haklarımızı kaybetmeye başladık.” ifadelerini kullanmıştı.

Trump ise konuşmanın “birileri bir şeyler yaptı” kısmının altına uçakların Dünya Ticaret Merkezi İkiz Kuleleri'ne çarpma anını montajlamış ve “ASLA UNUTMAYACAĞIZ” yazmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir