• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Diyarbakır`da Olaylı Yıkım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`ne ait yıkım ekipleri merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde imara aykırı olduğu gerekçesiyle bir binayı yıktı. Yıkım esnasında polis önlem aldı. Vatandaşlar ise mağdur olmalarından dolayı yıkıma tepki göstererek yıkıma engel olamaya çalıştı.

 

Yıkım ekibini gören vatandaşlar yıkım için engel olmaya direnirken, binanın çatısına çıkan ve mağdur olduğunu dile getiren bir vatandaş, önce kendini jiletle yaraladı ardından intihar girişiminde bulundu. Polisin ikna etmesi sonucu aşağı inen vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Belediyenin kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlar tepkilerini İlke Haber Ajansına değerlendirdi.

 

\"Müteahhitler Belediye Ye Rüşvet Verdi\"

İsminin açıklanmasını istemeyen yıkım mağduru,`` Belediye ekipleri temel atıldığında nerdeydi yaklaşık üç aydır inşaat devam etmekte bunu görmediler mi? Ayrıca diğer inşaat yapan müteahhitlerin belediye ye rüşvet verdiğini ve belediyenin de bunları kabul ettiğini vermeyenlerin ise işte bu şekilde cezalandırıldığını`` iddia etti.

 

\"Belediye Temeli Atılınca Gelip Parasını Alıyor, Daha Sonra Yıkıyor\"

Yaklaşık 30 yıldır hamallık yaptığını belirten vatandaş ise ; \" Ben 30 yıl hamallık yaptım, 5 tane öğrencim var ve onları çok sıkıntılı bir şekilde okutmaya çalışıyorum, dişimden tırnağımdan biriktirdiğimi bu eve yatırdım. Burada bulunan evlerin hepsi imara aykırı olmasına rağmen bugüne kadar kimse bir şey demedi, belediye temel atılınca gelip parasını alıyor ondan sonra para kesilince hemen gelip yıktırıyor, adalet bunun neresinde, param olsaydı zaten gelip gece kondu yaptırmazdım`` dedi.

 

Belediyenin kendilerinden para aldıklarını belirten vatandaşlar; \"Daha temeldeyken belediye bizden para aldı ve yapmamızda bir sakınca olmadığını, gönül rahatlığıyla yapabileceğimizi söyledi ve bitmek üzereyken de gelip yıktılar`` dedi.
Burada birçok evin imara aykırı olduğunu belirten vatandaşlar neden yalnızca kendilerininkinin yıkıldığına anlam veremediklerini söylediler.

 

\"Oy Esnasında Yanımızda Olan Belediye, Evimizi Neden Yıkıyor\"

Belediye`ye seslenen vatandaşlar;``Belediye oy zamanı geldiğinde her yerde bağırıyor ben sizin belediyenizim diye, peki soruyoruz şimdi nerelerdesiniz?`` diye sitemde bulundular.

 

Eşinin yıllar önce kendisini borçlardan dolayı terk ettiğini belirten bir vatandaş ise ; ``Ben kadın halimle çocuklarıma baktım, bir yandan kira bir yandan çocuğumun hastalığı ile uğraşıyorum borç harç biriktirdiğimiz parayı da başımızı sokacak bir yerimizin olması için buraya yatırdık şimdi de gelip hiçbir şey demeden yıkıp gittiler, halbuki daha temeldeyken gelip yıkacağız deseydiler biz almazdık ve böyle sıkıntılar da yaşamazdık`` dedi.

Çocuğu SSP Hastası Olan Anne Belediyenin Önünde Oturma Eylemi Yapacak

Belediyenin kendilerini mağdur ettiğini belirten başka vatandaş ise;\"Tek isteğim belediyenin bu yanlış tavrından vazgeçip bana ve hasta çocuklarıma başımızı sokabileceğimiz bir evi tahsis etmesi, eğer yapmayacaksa bende, 7 yıldır SSP hastası olan çocuğumla beraber belediyenin kapısının önünde otururum `` dedi.

 

Yıkım ekibi binanın bir bölümü yıkınca bina sakinleri ile ekipler arasında olaylar ve arbede çıktı. Vatandaşların yıkım ekiplerine direnmesiyle binanın yıkılmayan kısmının yıkımı ertelendi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir