• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Prof. Dr. Fuat Sezgin futbol turnuvası düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2019 yılı Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan etmesinin ardından ülkenin farklı illerinde etkinlik ve sempozyumlar düzenleniyor.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi tarafından, Prof. Dr. Fuat Sezgin adına futbol turnuvası düzenlendi. Halı sahada düzenlenen futbol turnuvasının açılışını Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay yaptı.

Turnuva öncesi kısa bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, 2019 yılının İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edilmesinden dolayı böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin adına futbol turnuvası düzenlediklerini dile getiren Durak, bundan sonrada farklı etkinliklerle İslam bilim adamı Sezgin’i anacaklarını söyledi.

Durak, “2019 yılı Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilmişti. Bizlerde Eğitim-Bir-Sen camiası olarak, özellikle tarihi mirasımızı ve kültürümüzü bugünlere taşıyan ve tarihi mirasımız yönünde büyük zenginliklere imza atan bu üstadımızı anmak ve gençlerimize bir miras olarak bırakmak için bir çalışma seriliyoruz. Bu turnuvayla özellikle gençlerimizi bilinçlendirmek, bu mirasımızı nesillere aktarmayı hedefliyoruz. 2019 yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin ile alakalı elimizden geldiği kadar konferans ve sempozyumlar düzenleyeceğiz. Vermiş olduğu emeklerden dolayı kendisini rahmet ve minnet ile yâd ediyoruz.” dedi.

Turnuvaya katılan takımlar kıyasıya mücadele ettiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir