• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
BATSO`nun AB Projesi Onaylandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi uzmanlarının tasarlayıp hazırladığı \"Çağdaş Dünya Hizmetlerini Üyelerine Sunan Bir Oda (A Chamber In The Contemporary World Of Servıce Offerıng To The Members)\" adlı proje yaklaşık 112.000 EURO (260.000 TL) değerinde bir bütçeye sahip olduğu öğrenildi.

Hizmet kalitesinin artırılması noktasında şehre değer katacak yenilikçi ve örnek bir projenin hayata geçeceğini ifade eden BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, \"Proje teknolojik içeriği ile bölgemizdeki diğer kurum ve kuruluşlara örnek olması yönünden pilot proje özelliğini de taşıyor. Proje ile üyelerimiz, ülke genelinde sadece birkaç odanın bünyesinde bulunan elektronik ortamdan evrak erişimi hizmetine Batman`da kavuşmuş olacak\" ifadelerini kullandı.

Projeyi hem tasarlayıp hem de hazırlayan DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi uzmanlarına teşekkür eden Nasıroğlu, \"Batman`a uluslararası bir fon kazandıran kendisinin de yönetim kurulu üyesi olduğu DİKA`yı verimli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Batman`a ve üyelerimize hayırlı olsun, bundan sonra da buna benzer projeleri batmana kazandırmaya devam edeceğiz. Projemizin onaylanmasında emeği geçen Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu`na teşekkür ediyorum\" dedi.

Proje, yüzde 90 oranında AB Hibesi ile hayata geçecek. Kalan yüzde 10`luk kısım Batman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacak. Uluslararası iletişim özelliği de olan proje, Yunanistan`ın İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği halinde yürütülerek kültür ve bilgi paylaşımı sağlanacak. Projenin genel amacı; odalar arasında uluslararası bir ağ oluşturmak ve üyelerine daha iyi hizmet sunması adına çağdaş teknolojileri uygulayarak Odanın kurumsal kapasitesini artırmak olacak. (M. Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir